onsdag 31 mars 2010

Extra -Extra- Read all about it!

En del använder den här bloggen som en länk in i Spaders liv och leverne. Menar då just de som vet vem Spader är "på riktigt", IRL, men aldrig får/tar chansen att fråga om något man vill veta. Kanske är du en av Spaders allra trognaste läsare?

Du kanske hävdar att det inte behövs -allt står ändå här på bloggen? I got news for you. Allt står inte här.

Men idag kommer det riktigt saftiga nyheter i alla fall! Huset vid Älven är SÅLT. Budgivningen tvärdog på två komma en miljoner vilket är mycket pengar för ett hus i Lilla byn. Spader gör ingen vinst så det blir inga partyn någonsin mer. Det blir till att suga på brödkanter och så. Eller så blir det ett eller annat litet party, med billigt mousserande i stället för champagne?

Nu när Spader sitter här i Järvastaden lugnt och stilla i någon vecka till kanske du som vill veta något speciellt om Spader ska ta chansen att fråga? Shoot!

tisdag 30 mars 2010

Det var en farbror som...

... nyss satte nålar litet här och där i Spader. Sedan kom det en tjej och försökte döda Spader, men hon kallade det för massage. Typ över hela kroppen. En del ställen som Spader inte hade en aning om att det fanns muskler på tyckte tjejen skulle ha sig en överhalning av modell straff utmätta av den spanska inkvisitionen.

Raraste farbror doktorn ever försökte lura på Spader mera sjukskrivning efter lovet, "junifär" 75%, men sååå lättfintad är minsann inte Spader. Matematik för blonda: Spader skulle knappt hinna till jobbet innan det var dags att åka hem... Därför har det nu hämtats ut betablockerare så man törs möta JÖ och Blixtchattaren i på BBO i morgon. Nu vet alla det, typ.

På (nord)västfronten intet nytt. Junior har datorförbud tills han är junifär femton (15) år. Eller tills i kväll. Vi får se.

Spanska inkvisitionen fortsätter tydligen i morgon. Tur att Stjärnsopranen följer med. Hon vet hur man lever det ljuva livet. La dolce vita, kan även kallas sushi, en sketen tisdag då man överlevt ett mordförsök. Tjejen och farbrodern får alltså en ny chans att döda Spader, men då måste Stjärnsopranen leda Spader till latte med semla alternativt chokladmousse.

Over and out, en soffa i Järvastaden ropar på Spader!

Läget på (nord)västfronten

Bud på Huset vid Älven ger i nuläget ingen vinst -ingen förlust. Plus minus noll.

Matematik för blonda: Om någon bjuder litet mer blir det paaarty!

måndag 29 mars 2010

Spader skämtar inte...

The Joker



Some people call me the space cowboy yeah
Some call me the gangster of love
Some people call me Maurice
Cause' I speak of the pompetous of love

People talk about me baby
Say I'm doin' you wrong, doin' you wrong
But don't you worry baby don't worry
Cause' I'm right here at home

Cause' I'm a picker
I'm a grinner
I'm a lover
And I'm a sinner
playin' my music in the sun
I'm a joker
I'm a smoker
I'm a mid-night toker
I get my lovin' on the run
Ooh, ooh, ooh, ooh


Spader älskar Esset

Rapport från tvättbjörnen

Vann söndagsbarometern på hemmaklubben igår, med rankingettan är kortspel som Keno, lett å vinne...

Första budet på Huset vid Älven är lagt -utgångspriset -vilket känns bra!

Essets bridgematch i kväll blev inställd och han kommer hem till Spader i stället -vi ses på BBO.

Stjärnsopranen har bokat in Spader här imorgon. Hoppas att de är skitbra på hosta!

söndag 28 mars 2010

Och nu blir det...

...kortspel! På hemmaklubben minsann. Esset har lovat Spader skjuts till dörren.

I morgon. Budgivningen på Huset vid Älven startar. Andas Spader. Andas.

Spaders present

De flesta presenterna som tjejerna bar med sig till Järvastaden igår -inte rökelse och myrra, men väl ljus, blommor, vin, ätbart och så- var till hela hushållet medan boken som Noomi hade med sig var till Spader själv. Skriven av- guess who?

"Lantisens guide till storstan/Stadsråttans guide till landet" är skriven av Noomi Hebert och Lena Ollmark.

Just nu praktiserar Esset högläsning för Spader och vi håller på att skratta på oss!



Balkong

Stadsbornas egen trädgård. Här försöker den naturtörstande storstadsbon odla lika många arter som i en mindre regnskog, men efter semestern har allt dött, utom astrarna.

Att bli inbjuden på balkongbesök är en stor ära. Glöm inte att ge komplimanger -även om du befinner dig på en svajig kvadratmeter och överblickar tre motorvägar. Balkongvistelsen blir trevligast i samband med alkhol och solnedgång.

När Spader och Esset tvingade ut gäströkarna på balkongen under kvällen/natten var endast ett av de villkoren uppfyllt.








Vad gäller kvällen i övrigt är det väl inte Spaders fel att gästerna inte förstår när man ska trycka eller inte trycka på Buzz? Om det råkar bli litet mat över är väl pastasallad till frukost, lunch och middag i tre veckor också trevligt?

fredag 26 mars 2010

Wow...

Händer massor när man är sjukskriven i Järvastaden. Verkligen händelserika dagar här i huvudstaden. NOT. Spader har "löst" en halv sudoku och sett på konståkning i dag. Och matats med schnitzel. Det var ganska bra.

Men i morgon kväll blir nya lägenheten full av trevliga tjejer. Det ska liras kort. Och drickas vin och/eller cider. Esset och Junior slickar sig om munnen. Tror Esset att tjejer går att äta?

Våffeldag i går

Junior hade våfflor i läxa. Inte illa. Intressant att se Junior och Esset hjälpas åt med läxan. Läxan hamnade bland annat i taket. Elvisp. Fast mest på golvet. Bra läxa. God läxa. Läskigt god läxa. Nästan som semla. Esset var imponerad av Spaders insats. Tyst soffliggning -lyckad sådan.

Tack världens bästa Fröken! Vad får vi för läxa när det blir hemundervisning nästa vecka? Pizza? Kanelbullar kanske?

Om tvättbjörnens folk

När Spader kom nedsusande till Järvastaden i onsdags var undertråden på upphällningen. Tvättbjörnen stirrade Spader i ansiktet när hon slog en kik i spegeln och hon var ledsen. Ledsen över hostan, ledsen över att inte orka lyssna när Mudde Mäklare berättade om husvisningar och husförsäljning och ledsen över att hon inte lyckats övertyga någon endaste liten en om att Spader passar bäst på jobbet. Trött. Ända in i själen trött.

Nu har Spader suttit i soffan i Järvastaden en hel dag och det suuuuuger. Spader har någon defekt om gör att hon avskyr att vara förpassad till vila i en soffa. Esset jobbar hemifrån med listor, Junior gör läxor och dödar zoombies (snörvlandes och hostandes -obviously) och Äldste sonen vilar ut = sover som en gris.

Och Spader sitter här och tänker på dem och på er bloggläsare -Tvättbjörnens folk. Älskar my people. Det är värme. Ljus och värme.

Det funkar... blick stilla och och inte skratta. Då hostar man inte sååå mycket!

Så Spader har nu övetalats att stanna här i Järvastaden en längre stund. Junior får hemundervisas nästa vecka och sedan är det lov. Efter lovet är det vår. Så -nu var det bestämt också!

tisdag 23 mars 2010

När man ...

... inte ens kommer på en descent engelskalektion för blonda.

... inte hittar TV-dosan och börjar gråta.

... spelar ut Klöver Ess och börjar kolla vilken hårfärg man själv har.

... inte vet om/var/när kidsen ska ha vikarie och i så fall i vilken sal.

... inte vet om det är bättre att trä den bruna papperspåsen över huvudet än att öva djupandning med den.

... hostar så att huvudet vill spricka.

Det är då man packar ihop allt man behöver, vilket inte är mycket, i Huset vid Älven och överlämnar det i Mudde Mäklares ömma vård, sticker till Esset i Järvastaden med Junior medan Äldste sonen trippar en kortis till Piteå (!)

Det är då man stänger ned bloggen för några dagar, trots intresset från vänner, bekanta och andra, för att vila i en soffa i Järvastaden, äta god mat och umgås IRL.

Det är då man snor, menar så klart lånar, Miss UD:s skylt från februari 2008!
UPDATE: Innan det loggas ut kan det tänkas att Spader får för sig att uppdatera sin AVSKEDSANSÖKAN (här nedanför) med 9. Annat -LYXHUSTRU. Vad tycker du om det Esset?

Okej! II

Sjukskriven till minst fredag. Tjolahopp. NOT. Och ute snöar det.

Men vad fan...

Blev just skitarg på en kollega men bestämmer mig för att skita i det för jag ska ändå sluta om 12 veckor! Skitarg, skitarg. Andas, Spader, andas...

Så - förlåter henne förmodligen, om en liten strax. Om jag får semla. Kanske.

Okej!

Så har Spader då sagt upp sig från sin anställning i Lilla jobb-byns kommun från den sista juni.

Avgångsväg:
1. Annan anställning i kommunen
2. Landstinget
3. Staten
4. Annan kommun
5. Näringslivet
...
OSV

Spader fick kryssa i
9. Annat: Vej ej.

Det kändes så där bra...

Tisdag

Tisdagar är galna. Men idag har Gun lovat Spader semla. Och så ska den snälla doktorn ringa. Och Spader ska försöka låta bli att stressa. Ska hon låta honom sjukskriva sig? Litet bara?

12 veckor

-"Det är inte så många veckor alls" säger Esset nu på morgonen... -"Så här få har det aldrig varit! Matematik för blonda alltså!"

Spader skrattar... när det gäller de blondas matematik funkar inte tolv (12). Man har nämligen inte så många fingrar.

måndag 22 mars 2010

Spader hade lovat sig själv och Esset att inte...

... trilla ned i några gropar som andra gräver eller så är det kanske avståndet. Som gräver hål. I hjärtat. Som skulle vilja fyllas med semla. Och/eller träning.

Det är därför som hon provar med litet djävlar anamma. Går så där. Esset säger att Spader ska vila och att hon inte sätter hälsan först. Han säger att det blir budträning på BBO i morgon.

Det är 12 veckor kvar tills Spader och Esset ska vara tillsammans hela tiden. Utom när vi jobbar. Kanske någon annan stund här och där också. Om Spader släpper ut honom. 12 veckor. En måndagskväll i mars med akut semlebrist känns det som en lång tid. Förbannat många veckor alltså. Tolv.

Esset skickar mail!

Nu är det en kollega som säljer Newbody-produkter igen, något jag ska beställa till dig?

Älskade man!

Du är det absolut sötaste som har gått i ett par skor. Men som du vet "råkade" jag handla en hel del efter rökstoppet så jag har förmodligen underbyxor, tröjor och strumpor till en arme! Den kvinnliga armén då!

Köp dig något sexigt!!!

Din Spader...


Köpte strumpor och kalsonger, duger det?

/Esset


Man vet ju inte riktigt -kanske är det jättesexiga strumpor -men Spader kommer inte sätta någon större peng på det!

Åhh , det händer rätt ofta att Spader tycker att...

... Linda Skugge är en galen brud med mer tid att skriva än vad som är nyttigt för henne och resten av världen.

Men ibland, läs till exempel här, skriver hon så bra grejer att Spader skulle kunna pussa henne.

För Spader ser en hel generation växa upp med noll pengakoll. Inte det absolut bästa för dem, kan man säga. Tjejer, och för all del killar, behöver skaffa sig litet fuck off-money! That's buffert for you!

Engelska för blonda: Pengar är bra att ha så man kan göra vad man vill och behöver för att må bra!

Ringer till doktorn...

...telefontid 14 - 15.30. Så Spader får alltså lov att ringa igen, om hon hinner...

Andas lugnt utan påse, as we speak.

Engelska för blonda: Andas som vi spikar.

Lovade Esset...

... och skolsköterskan att ringa farbror doktorn idag. VILL INTE!

-Hej, det är Spader nu igen. Min hosta är fortfarande ihållande...
-"Jaha, har du låtit bli att stressa som jag har sagt åt dig?"
-... PAUS?!

Skulle inte tro det va?

Esset leder fortfarande...

... på Funbeat. Det råkade bli så att han tränade medan Spader hostade. Ganska okamratligt tycker man, så därför fick Spader lov att sparka honom på smalbenet flera gånger nu i helgen!

Just nu är övertaget 49 minuter på pappret, men han har 30 minuter oredovisat från den soliga lördagspromenaden.

49+ 30 = 79 så Spader kan gå förbi om hon kör 80 minuters träning idag när Esset lirar kort i ligan. Gissa hur ett (t)roligt scenario ser ut!

Matematik för blonda: Om Spader tränar en skitlång stund får Esset stryk redan i kväll.

Vädret i Lilla byn II

Den som har hängt här på bloggen ett tag inser att Spader inte är någon större fan av snö, is eller gaffeltruckar. Lyckas undvika de senare tämligen ofta men snö och is gör sig ständigt påminda i Spaders något torftiga Lilla by-liv.

Nu är det ju så att det är Hurtis som har lagt in beställningen, så hädanefter kommer jag (tyvärr?) inte prata mer med dig! En decimeter av eländet skickades ner utan att Spader alls var beredd!

Kraftig nedräkning till dagen D i juni pågår, den dag då Essets singelliv, eller det har ju varit över länge, mer Essets lugn och ro för alltid är över (?).

När Spader ojade och oroade sig över framtiden sa Esset att Spader skulle sluta oroa sig -han skulle vara där för alltid. Och att Spader skulle passa på att köpa några vassa klackar om hon tyckte sig behöva...

söndag 21 mars 2010

Gästbloggare Junior aka Headshooter

Alltså, morsan bara tjatar om att få låna datorn ibland, men inte när Esset är här! Då får jag vara i datorn så mycket jag vill -nästan - för de två bara pussas, promenerar, städar, vilar och så.

Det var många som ville köpa vårat hus, eller kanske inte köpa precis, men kolla. Mitt rum är finast för jag har valt golv och tapeter själv -fast datorn är skitdålig så den ska jag sälja. Mamma säger att jag är dum, ingen vill väl köpa den. En klasskompis behövde ett större hus så hon skulle nog köpa det och datorn -hon är ju tjej. Det ska komma fyra till och kolla på huset på fredag, men då är vi redan i Järvastaden.

Morsan säger att jag är blond. Det är hennes fel, för jag får ju inte färga håret svart som brorsan. Fast jag vill.

Hon har kollat på massa blonda tanter som är från Sverige och bor i Hollywood. Kallar dom för Orsaplattor. Brorsan säger att det är för att det är spån i såna. De skrattar jättemycket åt tanterna som verkar vara rika. Vilken tur att de inte behöver jobba om de är litet spåniga.

Snart ska vi flytta till Stockholm. Det blir skitbra för då ska jag få morsans dator på mitt rum, så kan jag döda zombies hela tiden.

Nu när Esset har åkt till Järvastaden är morsan skitsur och tvingar mig attt göra läxorna och sånt hela tiden. Hon är gladare och hostar mindre när Esset är här. Och när hon skäller på oss tre för att vi gör fel saker i fel ordning än vad som står på lappen så struntar Esset bara i det.

Han är så cool, det törs inte brorsan och jag vara när morsan blir så där arg. Då köper han bara tunnbrödsrulle åt morsan så skrattar hon. Han säger att det är så man ska göra med tjejer; mata dom. Jag tycker man kan reta dom! Utom morsan förstås - det är rätt farligt -dataförbud kan det bli då.

Brorsan lärde mig en cool grej idag... En kille gjorde V-tecknet och det betyder Peace, love and two carrots. Morsan tyckte det var jätteroligt och skrattade jättelänge -tills hon hostade. Hon är ju superfånig alltså.

Nä, nu måste jag döda litet zombies innan det är sovdags. Keep your heads down, motherfuckers! Så får jag inte säga, men morsan hörde väl inte, eller?

lördag 20 mars 2010

Spader spelar för Garozzo



Keep your fingers crossed! Engelska för blonda: Krossa dina fingrar!

Vädret i Lilla byn

Strålande solsken, på gott och ont. Ett hörn som inte har dammtorkats går inte att dölja. Men ljuset som flödar in i Huset vid Älven kan göra vem som helst lycklig. Bättre än all bulldoft i världen, tro mig!

Håll tummarna för att det inte bara är Spader och Esset som tycker att Huset vid Älven är underbart.

This is it!

fredag 19 mars 2010

Ringde till Esset och sa...

-Kom nu rå!
-Va då?
-Barnprogram i TV2

Så nu har har han åkt... snart hos Spader...

Tjuvar...

... av Linda K, rakt av bara.

Snälla Esset, ge mig en anledning att köpa några vassa klackar. Philadelphia?

Förresten borde Spader...

... ha fått Funbeat-minuter av all städning. Det tyckte i alla fall kollegan K.

Men nej. Kör i stället martyrblicken och ber om massage senare i kväll. Please please me.


Beatles-vecka på bloggen?

Sjunger fredagssången

Esset älskar mig för det har han sagt!

Snart kommer han och hjälper mig att städa för det har han sagt.

Alla tjejer som är avundsjuka - so be it!

För han älskar mig, det har han sagt!

Engelska för blonda: He loves me -yeah, yeah, yeah!

Grabbarna i filmen är lika synkade som Cillit Bang-reklamen, men ändå!

torsdag 18 mars 2010

Du kanske tror att...

...Spader känner sig pigg? Då tror du fel.

253 kvadratmeter av "Jag tror jag kräks av nervositet, vånda och städa, städa, städa- Huset vid Älven" är snart ett minne blott.

FYI: Hosta går inte bort med Coca Cola. Har ju redan provat semla, cider, Cocillana och färgläggning. En masse. Nu vet jag inte vad jag ska prova. Isterband?

Esset säger att han ska åka strax efter lunch i morgon och pussa på Spader hela kvällen. Det känns som en bra plan!

Kommer ni ihåg Gullan?

Bornemark. Sudda Sudda.

Spader körde hela skivan framlänges och baklänges, med dammsugarsladden som mikrofon. Dag ut och dag in.

Hallå, hallå.
Halla, hallå.
Hur har ni det idag?
Tack, jag har det bra.
Hallå, hallå.
Halla, hallå.
Det är fredag idag...


På fredagar får Spader dricka Coca Cola. Det är fredag idag... Kollegorna tyckte att det verkade ytterst tveksamt.

Eller så är Coca Cola en ny sorts hostmedicin.

Spelar för Esset



Hos dig är jag stark
Hos dig är jag underbar
Hos dig har jag allt
Där vågar jag stanna kvar

Ge mig...

... mina silverpoäng! För fasiken -har ju nästan inga rankingpoäng heller!?!

Torsdag

När man städar med träningsvärk i armar och ben kan det hända att värken blir bättre. Eller så blir den inte det.

När Spader trycker ned bokstäverna på sitt tangentbord kan hon lova er läsare att det inte går obemärkt förbi hjärnans smärtcentrum.

I dg ka inlgen däfr se ut så hr... Junifär....

I morgon kommer Esset.

onsdag 17 mars 2010

Nästa gång Spader kommer på...

... den lysande idén att 253 kvadratmeter hus är något för henne, kan ni väl vara snälla att kolla om städservice ingår?

Annars vill inte Spader vara med!

UPDATE: Världens bäste Äldste son dök upp vid åttasnåret och meddelade att städservice var hans mellannamn. För övrigt ingick kramar och lugnande ord i paketet... -"Mamma, snart kommer Esset och då blir allt så lugnt!"

He may have a point there. Engelska för folk med litet annorlunda hårfärg: -"Han kan ha en pek där".

Sötaste Esset ordnar träning till Spader...

...som inte går ut på att röra sig utan på att tänka. Behöver Spader också öva minsann. Påverkar inte hostan alls heller...

Vill bara meddela att...

...boxningen på Wii-fitness ger mig gråa hår - och ömma, ömma träningsvärksmuskler!

Skrattar igen...

Esset överöser Spader med kärlek och puffar -mail och samtal. Det behövdes. Hostan gjorde sig påmind så Spader gjorde en omprioritering på jobbet! Det känns riktigt bra!!

Nu ska Spader ge den här onsdagen allt hon har. Brasse har lovat att hjälpa till med tippen. Glad för alla mina vänner och kollegor också!

Vaknade för tidigt...

Stressad av jobbet, fick ju inte bli det! Mamma och Esset lade in träningsveto i går för Spader hostade så. Men idag har det tränats 45 minuter redan... Spader kanske går ikapp och förbi redan i morgon?

Sorglig historia med kortspel på nätet igår, men man tar så klart nya tag om någon vecka. När Spader sitter vid samma bord som Esset och spelar kort mår hon bra! Meningen är väl att motståndarna inte ska må riktigt lika bra, men det gjorde de nog.

tisdag 16 mars 2010

Mer inköpsstopp

Träningskläder. Det fanns en och annan topp, en och annan byxa och så också. I Spaders garderob.

Men Spader är laddad. Skulle kunna springa naken om så var. Eller kanske inte naken precis. Fast det är absolut inköpsstopp även på träningskläder. Och skor.

SUCK. Nu när våren kommer om någon/några månader och allt. Det är även inköpsstopp på -typ allt. SUCK. IGEN.

Och på Facebook påstod någon att det inte är kallt ute längre

Snö kvar. Duh?

- 15 grader är väl inget? Runt nollan och det blåser. Klart man kan ha mössa, men Spader tycker, tyvärr, fortfarande att det är långt till vår.

DET ÄR KALLT UTE!

Poesi

Nilla tänker sig en ny karriär. Spader vet inte ens om hon har någon karriär. Kanske kan även hon bli poet?

Spaders vårdikt

Som ni märker är det inte hjärtat som värker. Armar och ben är tunga. Besvär i en lunga gör det inte lätt att sjunga. Bäst att ta en semla.

Tycker nog att dikten tar sig mot slutet.

Det verkar som om...

... Esset får svårt att hinna träna innan kortspelet i kväll. Det tjatas om listor -och listor.

Synd Esset, synd att Spader snart går om dig på Funbeat.

Verkligen synd, otur och stackars, stackars -NOT!

Spader dansar runt i klassrummet trots att varenda muskel värker.

Just nu har Esset 259 minuter medan Spader har 124 minuter. Just nu leder alltså Esset med 259-124 (blonda behöver inte hänga med här) = 135 minuter. Nu försvinner ytterligare 75 minuter som gjordes 2010-02-16 efter 30 dagar, alltså den 18.e. Kvar blir då: 60 minuter. Så det ska Spader köra in redan i dag... eller kanske 61?

I dag

Spader har satt undan den sista semlan med mandelmassa i Guns kylskåp. Säljes till högstbjudande. Cash is king. Eller inte. Solen skiner fortfarande. Och Spaders Wild Kids räknar matte.

I går

Esset och Spader fick en trevlig inbjudan från Essets kompisar. Med Spaders namn på också. Spader är glad. Jätteglad. Solen skiner fortfarande.

Spader upprepar sitt mantra...

..."Hurtis säger att jag svarar så bra på träning, Hurtis säger att..."

Svaret känns fortfarande ska ni veta.

I dag ska det tränas Wii -aerobics och Wii -yoga (andningen) + att vi ska spela bridge på nätet...

Solen skiner från en klarblå himmel men det var något pucko som hade vridit på kylan till -15 grader i morse. Varför det? Spader har klassiskt "mösshår" idag bara för det! Mer takdropp åt folket!

Träningsvärk...

... är trevligare när den sitter på andra.

Spader insåg så fort hon vaknade att hon är stolt ägare till såväl armar som ben! Yippie!

måndag 15 mars 2010

Du kanske tror att...

... Spader känner sig pigg som en mört nu så här på kvällskvisten, trots att hon klev ur sängen 04.15?

Du kanske tror att Spader har mjuka, varma och fräscha muskler som gärna sitter uppe en timme till som vanligt?

Du kanske tror att Spader struntade i rättningshögen när Esset förökte dra ifrån ordentligt på Funbeat?

Du kanske tror att Spader lät bli att vika tvätten som den förbaskade torktumlaren levererade under kvällen?

Du kanske tror att Spader gillar att motionera?

Då tror du fel! Tack och god natt...ZZZzzzZZZZzzzzz

Råkade...

... gå en promenad på 34 minuter - 3,5 kilometer.

Då ringde Esset och sa att han hade gått i 32 minuter!

Nu råkade Spader bli tvungen att träna skitlänge på Wii = 50 minuter, förbannade Esset.

Så hände det sig dessutom så att Spader bakade två marängbottnar under tiden för det sa svärfar att man kunde göra om man råkade få äggvitor över.

Om Esset ringer och säger att han har tränat efter kortspelet också kan han råka illa ut.

Hit och dit

Först skulle Spader ha lektion på eftermiddagen- sedan skulle hon inte det för det kom inga elever.

Då skulle Spader dyka ned i rättningshögen - sedan skulle hon inte det längre för det var så soligt ute.

Spader åkte till Lilla byn för att gå ut på promenad - sedan skulle hon inte det för det var så kallt ute fast det var soligt.

Då tänkte Spader sova litet när hon ändå hade klivit upp 04.15 -sedan skulle hon inte det eftersom hon slog på datorn.

Då märkte Spader att det nog ändå var dags att gå en liten promenad eftersom hon höll på att byta om till varma träningskläder.

Nu blev Spader förvånad - men sedan blev hon inte det längre eftersom hon kom på att det är kvinnans privilegium att ändra sig!

Så kanske dyker Spader ned i högen senare - eller så sover hon - eller så gör hon något annat som hon inte har planerat alls.

Då blir det minst tre...

... Ess i Alvik på långfredagen eftersom Spader tar med sig sitt till silvertävlingen som BK Två Ess arrangerar. Har du också ett Ess i rockärmen så ses vi väl där för att glida in på en räkmacka?

UPDATE: Om du kommer dit kan du väl spela litet snällt mot mig och Esset eftesom det behövs några silverpoäng så att Spader kan stiga litet i den förbannade rankingen. PG och Löparns gäng gör ju oftast allt för att förstöra den! Man får ju heller inga bara för att man råkar pressa Mats och Börje litet på tisdagskvällarna...

Lönesamtal

Check

Insåg att det är tur att man inte oroar sig för precis allt. För det här var inget att oroa sig för alls!! Spader ska få lön under resten av terminen OCH sommarlovet. Precis som vanligt alltså!

Sedan har man ju sin meal ticket klar. Esset alltså.

-"Annars får du väl bli bridgedrottning -bridgebum", säger chefen. Vad då bli?

Skibum finns ju inte på kartan i alla fall. Då borde man ju klara av liften?

Baka?

Du måste baka bullar på morgonen innan visningen, säger Loppan! Då kommer de bli som galna av den underbara doften.

Eller så blir Spader galen. Tror mer på det senare... Det får bli andra bullar! Funkar det med köpekladdkaka? Eller kanske semlor?

Ser ut att bli...

... en vecka som gränsar mot galenskap. Det ska uppdateras studieomdömen, ringas APU-platser, dykas ned i rättningshögen, tränas på BBO och klivas upp på Wii-brädan.

Att det ska visas 253 kvadratmeter boyta i Huset vid Älven på lördag klockan 13 lugnar inte nämnvärt eller ökar tiden som blir över för bubbelbad.

När Spader och Esset klev ur sängen 04.15 i morse hade Spader den fördelen att hon kunde gå och lägga sig för att sova någon timme till medan Esset hade 35 mils bilkörning framför sig. Om inte tankarna snurrade så. Det vara bara att kliva ur sängen och gå in för duschen och datorn i stället.

Men vet ni, bloggläsare, Spader har ett stort leende i ansiktet som kommer ända inifrån hjärtat, nej kanske mer lungorna. För det är verkligen så att Spader andas lättare och hostar betydligt mindre. Det har promenerats på, till och med i en litet raskare takt, utan större attacker. Det verkar som om medcinen Spader har fått kan hjälpa. En större dos av Essets pussar satt inte heller fel.

Så nu tar vi nya friska tag, tänker oss att gå ned semlekilona (inte så många faktiskt) och försöker spöa Esset med träningsminuter på Funbeat. Just nu ledar han, men han ska få sååå mycket pisk! YUP!! Om solen får för sig att skina på som de senaste dagarna ska det till och med bli någon utomhuspromenad igen.

lördag 13 mars 2010

Spader tänker...

... gå ut i solen med Esset på en liten, liten promenad. Doktorn har lovat att hon får!

fredag 12 mars 2010

Esset brukar INTE...

...läsa böcker om de inte handlar om bridge- och, nej, han har inte kommit än, tror du Spader skulle sitta här och blogga då?

Hittade drömboken för honom inne hos Nilla. Snälla Esset, kan du inte bara läsa den?


Systemet

Check! Ibland undrar man hur svårt det kan vara!

Bäst man stod där och funderade som en gnu på vad Esset kunde tänkas vilja gå och lägga sig snabbt av, ringer det någon som vill ha en liten kort privatvisning av Huset vid Älven. Spader är ju inte så pigg på det, de är allt "några" som gärna vill komma innan, och det blir jobbigt. 257 kvadratmeter husvisning är ingen lek och något som man vill roa sig varje dag i veckan precis.

Spader hänvisar till den rare mäklaren.

-"Det ska inte vara så noga visning för vi vill bara se om huset är bu eller bä..."

FYI: Huset vid Älven är minsann inget fårhus.























UPDATE: Han var tydlig, Esset, med vilken druva som Spader skulle försöka införskaffa. Nästan lika tydlig som han är när det gäller systemet i övrigt.

-"Det som är överstruket med rött är sånt som ännu inte är infört men som jag gärna ser att vi spelar med senare!"

See if I care, liksom. Ska det kallas för färgläggning?

Det smids planer för kvällen

Vitt vin (!) till Esset - och reeeeeekor! Han har beställt Riesling. Gissa om han kommer att få det.

Tess påstod en gång att det var höjden av romantik och man förstod att det skulle hjälpa till att få någon i säng.

Spader satsar på säkra kort alltså! Mot systemet -och ICA!

På Spaders skrivbord...

... är det INTE rent.

Högar med plastmappar och så där oordningssamt som det kan kännas när man inte riktigt vet vad som ligger gömt i högarna. Inte så färglatt heller, mest traditionella blå med gula post-it på! Nästa vecka ska Spader ha kommit i kapp! YUP! Det säger vi!

Esset viskar något om färgläggning framåt kvällen i stället! Spader tänker rosa, ljusgult och knallrött...

Nu uppdaterar Spader studieomdömen för kidsen! Yippie!

Tiden rusar på morgonen...

Tjolahopp -idag kommer Esset! Spader har ätit en miljard tabletter på morgonen -nja -eller mer ...sex (faktiskt!).

Skatteverket kommer och hälsar på Spader och kidsen! Yippie! Spader gillar Skatteverket. Det är bara i amerikanska filmer man hotar med IRS (Internal Revenue Service). Spader hotar med spanska inkvisitionen. Det verkar inte hjälpa så mycket.

Fredag for you!

torsdag 11 mars 2010

När Esset sover...

Han mumlade något om att gå upp tidigt i morgon. Typ när Spader går upp, nästan. Så man får ju tänka på åldern. Eller så hade han druckit en eller annan paraplydrink. Vet inte riktigt. Spader dricker ju kaffe.

När katten är borta... eller sover, som nu, kan Spader göra precis vad hon vill. Kanske spela kort på nätet med någon annan kille? Eller så ser hon sitt favvo-tv-program ,"På Spåret", på SVT-Play. Så får det bli. Spader sköter sig!

Esset skickar en drink

Undrar om det är cider i dunken. Annars begriper jag inte varför han skickar den till mig. Party i helgen...

Veckans ordspråk

”Hosta och kärlek går inte att dölja!”

Men Spader vill inte ens dölja sin kärlek. Provade ett tag där förra hösten innan Esset tyckte att det var lönlöst att kämpa mot längre. Spader är mer som en megafon. Kärlek bör faktiskt följas.

Vad gäller hostan så är den verkligen svår att dölja. Men det bästa vore väl att gräva ner den någonstans, bakom en lada… dolt så det räcker, eller var det utdragna onda tänder man skulle göra så med?

Goda råd bör också följas.

Så många goda råd kring hosta som Spader har fått.

Det är bäst att tugga ingefära, äta torra tabletter från hälsokosten, dricka hostmedicin gjord på sirap och vitlök, gå två varv runt huset och ropa häck väck våt fläck. Det sista var naturligtvis lögn, men ändå. Spader är en traditionalist som följer läkares råd. Då är det ju bra att man får komma till en läkare. En specialist. I dag fick man det.

Ett nytt råd som Spader ska följa – doktorns order ju - är att andas i påse. Sex gånger om dagen. Tre minuter. Som en sorts Yoga. Sedan ska det sväljas också. Medicin. Flera piller om dagen – i 14 dagar. Sedan är Spader frisk. Yup. Då säger vi så!

Veckans ordspråk blir därför:

Doktorns råd och kärleken är bäst att följa.

Brev till Frågespalten

Går det bra att färglägga även om man äter antibiotika och cortison?

Svar till "Häck Väck Hostan" i Lilla byn

onsdag 10 mars 2010

Såååå trött bara!

Stora undersökningen i recidensstaden i morgon. What to do? Går och badar! Lösningen på alla problem. Orkar inte ens oroa mig!

Skrattar

Tomma tunnor skramlar mest!

Ett vanligt ordspråk -dags för ett nytt a la Spader?

Tjejer?

En träff för tjejer med bridge i Järvastaden på gång? Vi får se hur det passar för alla...

Esset har lovat att passa (upp)!

UPDATE: Skickade en inbjudan!

Oh shit...

... säger kidsen. Fick rätt svar!

Oh shit, säger Spader. 50-årsbaluns på lördag. What to wear?

Alla snygga kläder är väl i Järvastaden. Men Esset kommer på fredag så det hinner kollas och plockas med till Lilla byn. Undrar om Spader kan beskriva sina klänningar så att Esset förstår?

UDATE: Om Esset kan vara så vänlig att ta med sig den? TACK!!

Svart kjol är inte precis...

... lika mycket som Diana Ross har lyckats få på sig här, men så är det ju 80-tal också!

En låt som kan pigga upp en onsdag? Kördes några varv i bilen i morse...

Trött som en disktrasa

Vilket innebär att Spader försöker ordna till den här onsdagen med en snygg svart kjol. Funkar. Så där.

Inser att det fortfarande är svårt att vara på två olika ställen men att avståndet minskar när det spelas kort på nätet. Det får vara värt tröttheten när man annars känner sig ensammast i världen. Trots barnen och de raraste kollegorna.

Räknar ned. Mindre än tre (3) månader kvar nu av den här terminen. Av Spaders tid på jobbet i Lilla jobb-byn. Fick ett brev från kommunen. Bekräftelse på uppsägning av barnomsorg. Junior. Slutar på fritids i Lilla byn från och med 30:e juni 2010. Då flyttar vi till Järvastaden.

Nu dags att rusa på! Den här dagen väntar inte på Spader!

tisdag 9 mars 2010

Ska buzza minsann...

... samma grejer som Sara. Här och här buzzar hon.

Själv kom man just hem från Järvastaden och inte ens en plan. Men "brudarna" på jobbet ska få prova... det vill de väl?

Den där antirynkgrejen ska väl Esset prova. Inte för att han är så gammal, även om han är mycket, mycket äldre än Spader, utan för att han får en liten rynka mellan ögonen när Spader inte bjuder slam... och det har ju hänt att det blir så!

F-låt för man glömde bort!

Alltså! Världens raraste Fru Choklad har ju skickat på mig en Award. Förra veckan. Sådana kan man aldrig få för många av, det är litet grand som med skor. Pryder sin plats liksom...

Just den här gäller att lista sju (7) saker om sig själv och sedan dela med sig till sju andra hugade spekulanter.

Listor har det gjorts förr minsann: Här, här och här!














Here it goes:


  1. Ingenting kan få Spader att sova i tält. Utomhus. Jo, pistolhot. Kanske. Gäller uppiften dessutom att sova i tält på vintern är det bättre man använder tidigare nämnda pistol.

  2. Är uppvuxen i Jakobsberg utanför Stockholm, gick gymnasiet på Södra Latin (humanistisk linje-hatade nämligen matte!) och ska flytta "hem" till sommaren. Ändå visade Stjärnsopranen (Västerås) och Esset (Lilla byn) var Stureplans "Svampen" låg för något år sedan. Och Spader hade naturligtvis ingen koll!

  3. Skötte Lindvallen i Sälens telefonväxel i nästan två år utan att åka lift en endaste liten gång. Inte ens på sommaren. Totalvägrade -utomhus ju!

  4. Jobbade stenhårt under gymnasietiden i stället för att göra läxor. Postgirot på kvällar och helger och dela ut bröd på morgonen. Tjänade så bra att man lyckades betala 1000 kronor i månaden hemma. Lärarna var inte alltid så nöjda med Spader på den tiden, men det spelade väl inte så stor roll för Spader var inte så nöjd med dem heller...

  5. Var som barn överdrivet rädd för att alla skulle dö hela tiden. -"De dör, de dör!" - Spader som åskådare på rallysträckor. -"Vi dör, vi dör!" -Spader när brorsan höll i båtens styrspak ute på öppet hav. Fortfarande rädd, nu av naturligare skäl.

  6. Blir tokig av myror och spindlar. Gillar inte! När folk ojar sig i skogen över ormar blir Spader förundrad. Ganska sällan man ser någon. Ju. Myror däremot. Kryllar av dem. Kommer det en eller annan myra inomhus (Gud förbjude) så dammsugar Spader helt sonika upp den. Inomhus är myror lovligt byte. Yup! Utomhus får alla knasiga spindlar och myror leva. Så klart.

  7. Spaders morfar var holländare och Spaders farfar tysk men hon känner sig hur svennebanan som helst. Första resan utomlands var med Henrik till London och då fick Spader skaffa pass!

Skickar nu Awarden vidare till Cicki, Tess, Henrietta, Polargrevinnan, Smina, Seasword och Cina!

Hoppas att ni har tid och lust att berätta sju saker om er själva! Have fun!

Om man tycker sig behöva ge bort något till Spader...

... och kanske heter Esset och vill smöra?

Då kan man kolla in vad Tess har hittat! För Spader har redan den här boken! Och Lycka. Och ett par blå skor- med skitsnygg klack!

Apropå sex

När man inte kommer först eller tvåa eller så- i bridgetävlingen alltså - får man välja pris i tur och ordning från prisbordet.

Det fanns snygga, snygga resväskor. En glansig röd sak - och en svart... Behövde Spader kanske resväskor? Näää...

Men så kom vi då på den där sjätteplatsen och Sader var såååååå besviken, främst över sitt eget spel. Och resväskor som man inte behöver kan man ju bara inte välja -eller?

Esset säger -"Vad tycker du om de där?"
-Ja, de tar vi, nästan ropar Spader över lokalen!

Sedan drar Spader de två resväskorna efter sig resten av dagen, fyller dem med vin (och bubbel-vet att det är vin också) och godis och känner sig nöjdast i världen.

Inte så dumt att komma sexa och vinna världens snyggaste väskor. Pengar har ju Spader redan!

Men WTF!

Kunde inte riktigt somna. Och klockan som ska ringa redan sex... (nu var vi där igen ja!).

Smög ut till köket för man var litet sugen. Så nu har man ätit - ett päron! Man ställer sig litet frågande till varför semlorna fortfarande är kvar i kylskåpet. Är det kanske så att Spaders säsong är över?

måndag 8 mars 2010

Åter i Lilla byn och Huset vid Älven

Vad göra?

Handla-främst mjölk. Check
Dricka kaffe med mjölk. Check
Blogga. Check
Bada. Check och check
Längta efter Esset. Check, check, check och check.
Hosta. Checkelicheck-check.
Packa ur väskorna.

Råkade visst handla en bukett med blandade småtulpaner också...och en semla...eller två (faktiskt)...

Äntligen kan man anmäla sig till...

...Karlstad! För er som vill möta Esset och Spader IRL går det bra att anmäla sig här! Bus rekommenderas...

Det viskas om att Loppanlej ska ut på roadtrip med Spader då. Thelma och Lousie var i högform sist!

söndag 7 mars 2010

Sex på Åland i år igen...

Eller förra året kom vi också sexa.

Spaders spel var långt ifrån vasst och med flytet vi hade borde vi inte ha kastat bort allt hela tiden... Däremot flöt inte tävlingen på som den borde ha gjort -kanske var det en del av problemet med koncentrationen. Eller så var det helt enkelt så att Esset såg för söt ut? Båten till Åland flöt i alla fall precis som den skulle -med endast en och en halv timmes försening på grund av omväg. Hem åkte vi Buss-Båt-buss- buss och kom hem en timme för tidigt.

Esset visade heller inte upp full koncentration. Kanske tyckte han att Spader såg söt ut? Fast inte så sugen på sex, eftersom det inte bjöds ut slammar till höger och/eller vänster. Har Spader blivit en fegis?

Snälla Esset, säg att Spader såg ut...

fredag 5 mars 2010

Försöker klura ut om det...

...pågår något slags "force majeure" och i så fall varför. Sjöfartsverket påstår alltså att man ska få åka båt. När man ska få åka båt är mer osäkert. Eller inte. No news is good news. (?)

En del tjejer får minsann inte gå på Grease. Eller åka båt. Eller spela kort.

Andra tjejer får tydligen inte ligga. Förrän kanske i fjärde båten, menar boken. Så klart! Men det är ytterst osäkert. Tydligen. Litet som att åka Ålandsbåt. Obviously.

I Spaders pågående engelska kurs för blonda räcker det väl med att säga att man inte ska såga sönder båten man åker i. Eller att man kan få ro båten i land -Åland. Du kanske inte tycker att det har varit så mycket engelska i just det här inlägget. Observant av dig!

Om Spader kommer med den där Ålandsbåten så måste det nog tas en liten tur till baren. Inte bara mini-baren, som förra året, Esset!

torsdag 4 mars 2010

Vi kanske inte kommer...

... till Åland heller?

UPDATE: Vi fick följa med Essets jobbarkompisar på Bowling-kväll och Spader fick vara riktigt "officiell" med Junior för första gången ... God mat på kontoret först.

Nu kommer strax Äldste sonen (äntligen!) från Göteborg efter en och en halv timmes försening... och på jobbet går det också bra! Det är ju sportlov! Om båten till Åland går eller inte får vi se i morgon...

En del mail är precis lika...

... mycket skräp som spam, fast det här kom rätt-adresserat till Spader.

Inställd Föreställning

Hej Kära musikalbesökare, vi har tyvärr väldigt tråkiga nyheter att komma med och vi ber ödmjukast om er förståelse.

Vi måste ställa in torsdagens (4/3) föreställning av Grease Den Svenska Versionen pga. sjukdom. Tyvärr så har sjukdomen inte bara drabbat en person och vi har verkligen försökt att få till det men tyvärr är det inte möjligt.


Så kan det gå. Men det är ju inte dödsbud eller värre så det går nog att leva med. Det viskas om någon trevlig thai-restaurang...

Ni vet SPAM...

Det kommer ju en del sånt till Spader också. Roligast var väl den galne bridgeläraren för något år sedan, men Anna-Lena från Rabattkontroll verkar också tappat kontrollen helt. Morgon, middag och kväll skickar "hon" personliga meddelanden till Spader, med erbjudanden och undersökningar som bara inte får gå Spader förbi.

Men nu på morgonen kom mailet, det mail som ska förändra Spaders liv, från Fyra Erbjudanden som har rubriken: Är Torsdag en av dina favoritdagar?

Det är ju inte torsdag -verkligen inte- även om just den här torsdagen har viss potential.

Det kan iallafall snabbt bli det, då Torsdag är vår stora Jackpot dag där
den GARANTERADE JACKPOT är på 5.000 kronor !
Varje Torsdag släpper vi Jackpotten lös och ger dig chansen att kamma hem den.


De vill att Spader ska spela Bingo! Yup! Kanske är Spader bättre på bingo än på kortspel. Spaders mormor var en hejare på bingo så vem vet?

Men Spader tror i alla fall att det är tur att det ligger litet andra saker i potten idag. Lunch med mamma i Stäket, middag ute med Esset och Junior och sedan Grease på Göta Lejon.

Men om du läsare behöver hotta upp din torsdag med litet bingo så går det bra att lämna e-posten i kommentarsfältet nedan så ska du få Spaders mail vidarebefordrat. Det går bra att vara anonym...

onsdag 3 mars 2010

Spader krånglar sig ...

.. till slut ur sängen. Ut ur lägenheten för att köpa mjölk och semlor på Pris-Extra. Då är det någon Volvo som ställt sig 15 cm bakom Spaders Saab och någon snöröjare, nyss har vaknat, som kört in snö framför. Det gick inte alls att komma därifrån.

Man borde ju ha fattat. Lagd Spader ligger liksom...

En härlig kommentar

Under måndagskvällens slaktmatch med Essets lag i ligan tittade Spader oroligt upp på Esset och undrade om det hade hänt något konstigt på brickan.

-Nä, svarade Esset, och om det hade hänt något konstigt skulle vi ändå svara nej... PG höll med och Löparn sade inget.

Vilka gentlemän! Nu fick Spader nogsamt försöka fundera igenom varje bricka själv. Men det kändes på något underligt sätt ganska skönt i hjärtat att sitta vid just det bordet och spela kort.

Förstår ni?

När det dunkar i plåten...

... kan det göra litet ont i Spaders huvud efter drinkarna i går kväll... kanske...

Ingen har påstått att Spader är speciellt alkholtålig precis.

Spader och Essets...

... lägenhet år sååå tyst. Man hör inte mycket av världen utanför. Plötsligt hör Spader hur det "dunkar i plåten". Undrar. Ser den starka solen lysa -TAKDROPPSDAGS!

tisdag 2 mars 2010

Om Spaders defekt(er)

Kompisen M är sjukt sugen på vitt vin med fruktsoda. Blir det bra? Spader påstår att cider är mer drickbart. Kompisen M vet inte om Spaders vindefekt (exakt ett år sedan!) och menar att vin med fruktsoda smakar som cider. Och marsvin smakar som kyckling...

Seriös shopping i Kista i går

Spader kom hem med ett döda alla fiender med bazookas -spel till Junior och tolv spotlights till badrummet i Huset vid Älven inför visningen den 20:e mars.

Vad Spader gör nu? Sitter i stora sängen och surfar... Mycket produktivt... NOT!

Jo, fast Spader tror nog att samma...

... sak gäller för tjejer/kvinnor. Är man sedan blond också så hjälper det väl inte till...

Tisdag

Det finns säkert en eller annan som tycker att Spader dödssyndar när hon ligger och äter frukostsemla i stora sängen i Järvastaden nu...

...men det skiter Spader högaktningsfullt i.

Sällan har armarna varit så trötta, sällan har Spader haft så svårt att räkna korten och i drömmarna på nätterna får Spader ingen tröst.

Spader ska äta middag ute med en gammal kompis från förr -ska bli sååå roligt! I morgon hämtar vi Mamma på Arlanda för att få veta allt om Kina. På torsdag blir det Grease och på fredag lunch med Stjärnsopranen och sedan båten till Åland för kortspel med Esset.

Massor med bra saker på gång alltså. Många skulle vara avundsjuka. Men Spaders kropp är tydligen missnöjd för armarna vill helt enkelt inte. Till och med budlapparna väger bly.

Stackars, stackars Essets lag i går...

måndag 1 mars 2010

Spaders Junior är en tuff kille...

... minsann. Behöver verkligen spel med 18-års gräns som Call of Duty -Modern Warfare 2.

Då köper vi nya plåster i Kista och byter laparaskopibandaget på mamman och Junior bara måste kolla -men svimmar nästan. Så är han ju bara en åttaårig kille också...

Nu kaffe och sedan tunnelbana till Esset och tapasbaren...