fredag 30 augusti 2013

Fredag eftermiddag

Då är det nog oftare så här än annars.

Snart måste huvudet vila litet.

Tänkte att vi kunde ta och ha en liten gala

Veckodagsgalan.

Kategori bästa veckodag. De nominerade är: Lördag, Söndag och Fredag.

Lördag, en veckodag som toppats med godis, sovmorgon och melodikryss.
Söndag, känd för sina luncher, barometrar och filmer.
Fredag, den veckodag som förknippats med mys och chips sedan 1983 då Carola slog igenom med Främling.

Och vinnaren är:

FREDAG! (Fyrverkerier, zooming och tårar) Medan Fredagen bereds väg för att gå fram att hämta priset och hålla tacktalet till sin mamma kommer juryns motivering.

Fredagen, dagen som kombinerar förväntan om en låååång och ljuvlig helg, med möjligheten att vara på jobbet och störa chefen.



Idag stör jag chefen.

Livet som tävling

Jag är en mycket utpräglad tävlingsmänniska. Tävlingsinriktad som tusan. Jag kanske lurar någon annan ibland, men aldrig mig själv. Det är viktigt att vinna.

Nu har jag och en annan tant person råkat bestämma att vi ska gå ned fem (5) kilo var innan nyår. Lugnt och säkert, Gamla Bettan.

I förrgår träffades vi på hemmaklubben. Glatt meddelar den andra att hon redan gått ned ett (1) kilo. Jag peppar. "Vad har du gjort? Bra jobbat! Om du lägger till träning nu så går det här ju lätt som en plätt". För jag vill gärna att andra ska lyckas. Helt ärligt. Bara att jag vill lyckas bättre. Så jag sa som det var. Att jag hade gått upp ett kilo. Om det fungerade som bränsle? Gissa.

Den andra tanten personen vet inte ens om att det är tävling. Och behöver inte veta. För tävlingen handlar bara om mig. Alltid bara om mig.

Tävling.

I morgon börjar Elitserien.


Dagens Facebookreklam

Först tänkte jag helt enkelt låta bilden tala för sig själv. Intresserad? Anyone? Betänk att detta är riktad reklam. Ni får själva gissa hur gammal jag är och om jag är mamma.







Skulle jag verkligen vilja vara blond? Och skriva så där?

torsdag 29 augusti 2013

NU Jäklar har det Äntligen hänt

Inte alla som får mail med den avsändaren! Hurra!

Fiendeland




Veronica levererar. Och jag har tagit tillbaka. Allt som är mitt.


Dagens mördarblick

Har åkt tunnelbana. Med Ajfånen. Kräver glasögon. Frökenstil. Byter i Värsta Skogen. Menar Värsta. Verkligen.

På tunnelbanan står en vagn, en klassisk sulky, innehållande en ung man i treårsåldern. Han blippar med en telefon. Loud. Inget som stör nämnvärt, men var finns närmaste vuxen? Blicken glider runt. På andra sidan en oengagerad tonåring. Kanske en syster? Med ryggen mot, på ett säte bakom, en man i 35-årsåldern. Nog en pappa i alla fall. Vagnen är nära dörren och när den stängs håller jag litet koll på eventuella fötter. Lugnt. Återvänder till Facebook. Nu hör jag: "Om du störs av musiken kan du stå någon annanstans!" Jag tittar upp. Pappan pratar med mig. "Nej, jag störs inte." Snälla blicken.
"Ja, för jag tyckte du gav mig en mördarblick. Och man kan ju bli störd." Jag svarar, "Nej, jag blir inte störd och nej, jag vill inte mörda dig!" Han är kanske inte helt nykter. Han vänder sig till en annan passagerare, "Jag svär på att hon gav mig en mördarblick!" Han har flera coola tatueringar på halsen, men när en skolfröken kollar så vaknar den forne eleven.

Jag kliver av, är nämligen framme i Huvudsta.

På väg hem byter jag till buss i Hallonbergen. När bussen före ska lämna hållplatsen kommer en man springande. Jag skymtar honom bakom en kartongmapp. En blå. Han håller den för sitt ansikte så att jag inte ska kunna se. Det är den tredje gången något sådant händer. En annan gång är det en tidning som fungerar som en tydlig skärm. Om det är samme man? Vet ej, jag har aldrig lyckats se hans ansikte. Är det något religiöst? Eller är det min berömda mördarblick?

Om det är en mördarblick som jag har begåvats med, vill jag att den åtminstone går genom pappkartong. Man kan ju ha överseende med att betong eller stål kan vara litet för hårdsmält, men litet jävla papper?


Har inte råkat på länge?

Gör bara precis som man ska. Inga vidlyftigheter. Inga klavertramp. Inga större i all fall. Inget wow! liksom. Heller.

Lugnet före stormen hävdas på Facebook.

onsdag 28 augusti 2013

tisdag 27 augusti 2013

Tisdag

Det här är veckan när jag har en klump i magen av nervositet inför debuten i Elitserien på lördag. Jag fipplar litet okoncentrerat med olika förströelser som jämställdhetsplanen, statistik och andra roliga siffror.

Så. Tränar. Vi. På bridge och fysiskt på Wiibrädan.

Och Esset försöker bestämma fel. Jag vägrar. Det blir som jag har sagt. Försöker jag.

Låsta positioner. Tills han lär sig. Jag vill trösta mig med något gott. Det får bli en morot.

Veckan innehåller också massage. Armen. Aj.

Frissan. Många gråa hår tittar fram. Oj!

Så tar jag på mig en svart plisserad kjol och träskor. Varmt i luften. Vilken sensommar vi bjuds på i år. Livet. När det ändå är bra.

Trots nervositetsklump i magen.

måndag 26 augusti 2013

Om Facebook

Jag gillar Facebook. Ett suveränt sätt att hålla kontakt med vänner/bekanta, om än ibland ytlig, och att på ett enkelt sätt umgås och sprida/få information.

En sak som gör mig irro är de personer som envisas med att sparka in öppna dörrar. Ett slags missnöjesparti i en underlig popularitetstävling.

Ni har dem i era kompislistor också. Visst?

Länkar den ena nyhetsartikeln efter den andra som alla ändå läser på första sidan av Expressen, Aftonbladet eller för all del det Lokala Lilla By-bladet.

En vild man har hållit 14 kvinnor gisslan i 42 år och våldtagit dem dagligen.

Man länkar och skriver "Usch, så otäckt!"

En tjänsteman på UD har mutats och dessutom förskingrat 15 miljoner. Man länkar och skriver: "En del ser inte skillnad på ditt och mitt!"

Vad vill personerna i fråga? Visa att de kan läsa? Skapa debatt i en ej uppmärksammad fråga?

Nyligen la en sådan här person i mitt flöde upp en länk till realisten.se. KRÄKvarning. Rasistmörja som jag var tvungen att ifrågasätta. Läser den här personen verkligen sånt? Inget svar så man får anta ja?

Nu har jag en sådan där person mindre i mitt flöde. Tack och hej!

söndag 25 augusti 2013

Junior, min son...

... har en spännande funktion.

Först ger någon honom mat. Ibland jag, ibland Esset.

Sedan sjunger han random sånger på sitt rum.

Som ett slags positivspel eller en levande jukebox, fast man får inte välja låt.

lördag 24 augusti 2013

Junior och jag läser i nya boken

Franska

"Jag kunde redan litet! Paris est capitale de la France! Det förstod man."



Eddie har också lärt sig i skolan. Juniors bok lärde faktiskt ut litet mer användbara fraser.

fredag 23 augusti 2013

Fredag

Hemma på mitt kontor i stan har jag läst på vad gäller BFN:s (Bokföringsnämndens) uttalanden i vissa frågor så nu har jag arbetat ihop till tillåtelse att dricka minst två cider redan ikväll.

Annat jag har lyckats med idag: Få en arg man att bli en glad man. Som skrattade. Kanske inte helt comme il faut att skratta åt arga gubbar och säga att man inte kan rå för det för de pratar så roligt. Men det kom jag faktiskt undan med. Okej, vi säger väl en cider till för den sakens skull också.

Tre. Cider. Alltså.

Kanske blir litet susig i kolan?

torsdag 22 augusti 2013

Om lördag

Ska spela en liten bridgetävling. Mixed. Efteråt brukar man mingla med vin/öl och tilltugg. Sedan ut i natten på lokal.

Nyordning sedan Spader har dykt upp i Stockholms bridgekretsar. Cider.

Nu har man ringt och kontrollerat vilka sorter som Spader föredrar.

Röda.

4,5%.

Övrigt klientel verkar fortfarande föredra vin och öl.

Vilka puckon.

Språkval

Je t'aime.

Junior startade sina lektioner i franska idag.

På Ängskolan.

Dit kan man med fördel cykla, eller faktiskt gå.

Eller så kan man åka buss, tunnelbana och buss. Det tar 20-30 minuter. Man måste så klart gå upp litet tidigare än vanligt. Man kan ha väckning på sin mobil innan de vuxna i hushållet till och med. Då kan man helt enkelt vara färdig att lämna huset när de kliver upp.

Okej.

Hårvax.

onsdag 21 augusti 2013

På jobbet idag




Vi har skrattat. I can kill you with a single thought!

Några bilder från mitt liv

Dagens doja i sol:





Dagens passfoton:

Förra månadens körkortsfoto:

Man kan inte med bästa vilja i världen påstå att det där med att visa-tänderna-förbudet har påverkat mina foton gynnsamt. Men som kollegan så vänligt sa, det är sällan tullpersonalen ställer sig och gapskrattar och visar andra personer passet.

Sommarens ICA-bonus:

Ska man skratta eller gråta?

Om att vända dygnet

I normala fall sover jag få timmar. Jag är trött, men går inte och lägger mig. Vill INTE vakna när klockan ringer men går ändå upp. Vill på något sätt inte missa livet genom att sova.

Esset brukar gå och lägga sig en eller två timmar tidigare. Och på helgmornarna vaknar han först av alla och har gått en promenad innan jag vill kliva upp.

De senaste månaderna är det upp och nedvända världen.

Tröttmössan Spader går och lägger sig för att läsa vid 22 och somnar efter tre sidor. Esset sitter uppe och pokrar. På helgerna vaknar jag först fast jag vill sova.

Har jag blivit en gammal tant?

Har Esset i sånt fall blivit tonåring? Bör jag sätta upp tider för att begränsa hans dataanvändning?

tisdag 20 augusti 2013

Sedan jag flyttade till Hufvudstaden...

... har det hänt massor i mitt liv.

En sak som förändrats är att vardagen kräver glasögon. Att läsa med, att jobba med (alla dessa siffror) och att spela kort med. Innehar en miljard par, give or take, för att överleva i den förvirrade åldern eftersom de alltid, säger ALLTID, befinner sig på ett annan plats än jag själv gör.

Har upptäckt en annan naturlag:

Så fort jag hittar ett par så är de lortiga. Inte litet dammiga eller så utan kladdiga och svåra att fokusera med. Vem är det som lortar ned mina glasögon?

Men oavsett glasögon eller inte är han fortfarande looking good. Esset. Annars verkar det litet turligt vara så beskaffat att, i takt med att han (och jag) åldras, min syn blir sämre. En överlevnadsgrej?

I vanliga fall

På jobbet leker jag kontor. Roligt alltså. Med betalt.

Idag är det tur att jag faktiskt får betalt.

Jag vet att alla arbetsuppgifter inte ska vara roliga, men ändå...

Bryter av med en lunchdate. För att jag är värd det!

Juniors första skoldag

08:04 ringer han till jobbet.

"nuärjagvakenochpåklädd"

Är du trött?

"javarharduditthårvax?"

Behöver du låna? Vet du inte var din burk är?

"janej"

Han ska börja i sexan.




Hårvax.

Med en del vänner behöver man inga fiender

Ni minns väl? Inga bröllopspresenter. Välgörenhet, pengar till EM eller inget.

Lagkamraterna hade roligt. Om Esset hade gift sig med någon annan tjej tant så hade den här "presenten" säkert passat bättre.

Vad vi fick:





Vad vi har bytt till:


måndag 19 augusti 2013

Daily dinner

Men. Inga människor på bilden? Hej Stilleben. Sällan använt ord. Snart är jag en riktig bloggare.

Junior gör sin sista sommarlovsdag idag

Han har skolstart imorgon klockan 09:00.

"Är du verkligen säker mamma? Hur vet du att det är på tisdag och inte imorgon?"

Junior har blivit påverkad av den allmänna skolstartshysterin.

Ja, hur vet man egentligen sånt? I Lilla byn stod det i Lilla by-bladet.

Nu surfade jag in på kommunens hemsida.

Och finally är sommarlovet över.

söndag 18 augusti 2013

Mission accomplished

Nu åker vi hem från Grönan!

lördag 17 augusti 2013

Som man sår får man skörda

Nu är det kanske inte precis så att familjen Spader handgripligen odlar så mycket, men skörda får man tydligen ändå.

Hämtat hos Mamman idag:

























 Aj sej tomejto.

fredag 16 augusti 2013

Du kanske tror att massage på jobbet är...

... en skön liten paus?

Så har du jävligt fel.

Vår massös är en veritabel mördarmaskin.

Därför har jag nu beställt en ytterligare tid till min förbannade arm om två veckor. Ett eller annat fritidsmord piggar säkert upp.

torsdag 15 augusti 2013

Aregawi

Vinner GULD! På facebook vill flera ha hennes löpsteg. Jag skulle vilja ha hennes kropp. Och hennes guldmedalj också. Men så kommer den. Attacken. Från oväntat håll.



Men jag trodde att den finska attacken var Markoolio? Se upp i backen? Rocka på, så hårt det går?



Om ni trycker på den här playknappen kan ni ju prova att sova gott sedan! Mohahaha!

Träningsvärk

60 situps
60 upphopp
60 armhävningar

Igår.







Junior är en duktig kille.

Dagens doja

Suger ut allt jag kan av den här fina sommaren. Spader, utsugaren. Träskor och sandaler. För evigt tacksam för det! Och solstrålarna letar sig in på kontoret. På Spotify sjunger Bruce.




Om två veckor börjar Allsvenskan

Om jag är nervös? Tok heller!

onsdag 14 augusti 2013

Facebook tipsar

K försökte övertyga spelbordet om en ny idé. I bridgekretsar får partnern bjuda dig på öl om du tar sista stick på ruter sju. En dansk regel som anammats i Sverige och i stora delar av bridgevärlden. The beer card. Sedan finns det olika bud om vad som händer om man tar sista stick på Englund (klöver 8) eller Groggen (spader 8).

Hon tyckte partnern skulle bjuda en på whiskey om man tog sista stick på spader ess. Jag sa att det var en sugig regel eftersom whiskey är äckligt.

"Men i Scotland har de fin whiskey". Och. Jag sa att fin whiskey är också skitäcklig.

Så kommer jag hem och möts av Facebook.

VA? Skiter väl i om något tagit slut. Och hur stavas det egentligen?

För övrigt är första matchen i ligan avklarad. Vinst med 22-8. Silverpoängen strömmar in och folket jublar.

Tipsigt

Undvik!

Fail

Idag känner jag mig så här:




Men jag har i alla fall rosa träskor.

tisdag 13 augusti 2013

måndag 12 augusti 2013

Blond under

Igår kväll, eller natt då, kom jag på att jag skulle kolla in Perseiderna. Det gjorde nämligen ungefär 25% av min bekantskapskrets på Facebook. Gratis är gott, liksom.

Det regnade men jag tänkte att jag kanske skulle kunna se natthimlen bryta igenom molnen någonstans. Inte ett enda stjärnfall såg jag. Efter en stund, ganska lång - därav rubriken, insåg jag att jag inte såg en endaste liten stjärna heller. Bara himmel upplyst av stadsljus. Först var jag litet besviken. I Lilla byn kunde man minsann se stjärnorna.

Insikter.

1: Under de 23 årens deportering tittades det endast ett fåtal, lätt på ena handen räknade, vinterkvällar på stjärnor och norrsken. Ingen större förlust.
2: Massor med lantisar utan störande stad i bekantskapskretsen. Men har de någon bio?
3: I staden får man vara sin egen stjärna.


På jobbet

Det mumlas i alla vrår på kontoret när de flesta nu är tillbaka från semestern.

Vädret har varit så braaaaaa! Grillet har fungerat så fiiiint! Frugan har varit så snyyyyygg! Barnen har varit så snääällaaaa! Och som de har baaaadaaaat!

Som om det är så en bra semester ser ut?

Hur många guldpoäng har ni spelat ihop, undrar jag. Hur många par skor har ni köpt? Färre än fyra, då suger ni på semester.

Läser på Facebook...

... om att ungefär varannan av mina "kompisar" har haft svårt att sova i natt. Själv försökte jag titta på Bridge från Amerika och kunde inte hålla mig vaken. Det kunde Esset.

Esset har svårt att vakna nu efter en nattmangling till 04.00. Det kan han gott ha.

Hjärter nio.

Idag ska jag först jobba som en galning och sedan åka till Återvinningscentralen.

Eller som jag brukar säga för jag är en lantis. Soptippen.

söndag 11 augusti 2013

Denna dagen - ett liv

Det har rensats i Järvastaden. Välbehövligt, let me tell you. En del finfina grejer som bara har legat i skåpen sedan vi flyttade in för fyra år sedan. De ska till Erikshjälpen. Kläder, kläder och kläder. Samma med dem. Helt osentimentalt bara. Svisch.

Sedan spelade vi kort på Internet. Vid ett tillfälle la Esset hjärter nio. Sedan säger han att motståndarna har lurat mig. HJÄRTER NIO säger jag. Vad i helvete hela friden är det för ett jävla sjuttsingens kort? Frågar jag. Tydligt fast ändå litet försynt. "Det är kärlekens kort". Säger Esset.

Det är tur för honom att han har varit bättre på att lägga andra kort tidigare. Och att han samlade en massa pluspoäng på kaffe och smörgås. Och att han ändå var litet rolig.

Hjärter nio.

Vilken jävla pajas.

lördag 10 augusti 2013

Är man någonsin redo?

Vi ska ta bilen med Mamman till obygden. För där är Äldste Sonen. Han sköter ljudet på en musikal som vi ska se. Planerar att sitta och säga intelligenta saker som "O, vilket bra ljuuuuud!" Och kolla på Lager 157. Samt fika.

tisdag 6 augusti 2013

Idag

Sånt jag gör:

Jobbar. Som en galning. Chattar ändå dubbelt med mina pojkar på Facebook. Olika nivå på konversationen. Ingen av dem har vistats i min närhet speciellt mycket den här sommaren. Bra eller dåligt?

Sånt jag tänker:

Att jag vill vara snäll. Lyckas inte, blir ledsen och besviken på mig själv. När ska jag bli den jag vill vara?

På bridge. Att det är bra att komma fyra i Guldgruvan. Att det vore bättre att vinna. Varför vinner vi inte. Hur dålig är jag egentligen? Tvivlar på min förmåga alltså. Bra att jobba som en galning då.

Sånt som dagen också kommer att innehålla:

Lunch med Esset. Ordna nya pass åt Junior och mig hos Polisen. Synd bara att jag har haft attackhosta så att ett blodkärl har spruckit under ögat. Tur att det finns smink. Födelsedagsmiddag för Esset på favoritkrogen med kompisar. Säger det igen. Tur att det finns smink.


fredag 2 augusti 2013

Dagens doja

Äter frukost ute. På kondis. SM semifinal idag. Tack för era tummar. Keep on hålling.

torsdag 1 augusti 2013

Dagens doja

Äter lunch på uteservering innan spelet. Sista Chansen till SM- par! Nu behövs era tummar.