tisdag 27 juli 2010

SVAR I

Karin aka Sångfågeln undrar:
Vilken sång vore bäst att nynna på under ett parti! Får man sjunga när man spelar bridge föresten...

Svar: Det är inte helt okontroversiellt att sjunga vid bordet. Men efter spelet kan man väl ta upp en ton... Like a bridge over troubled water, eller Underbart är kort?

Spader drömmer om att få låta som en fotbollsklack. "Fyra hjärter, tja la la la la, Fyra hjärter tja, la la la la la....

Nilla frågar:

Vilket är bästa tilltugget? För man måste väl få äta när man håller på?

Svar: Att äta under liret kan vara knepigt, korten får inte bli kladdiga eftersom det kan tappas bort ett Ess eller så då. Kräftor är alltså en svårare gren, vilket i och för sig är sant till och med utan kort i händerna... Bridgeblandning rekommenderas starkt vilket Katarina så vist påpekade.

Mats undrar:
Om man i bridge blir kallad för mupp och inte vet vad det betyder. Behöver man ändå bli sur då? En viktigare fråga: Får man ta katten med sig?

Svar: Så fort det händer något vid bridgebordet som man inte förstår finns alternativet att bli sur. Om man inte är blond - för då kan livet bli extremt svårt eftersom man får vara sur hela tiden... Vad gäller Katt och bridge har Spader klart för sig att det är en utmärkt kombination...

4 kommentarer:

 1. Nu undrar Spader om det är så att hon har missat en bridgefråga från Viola och var den i så fall finns... PUSS!

  SvaraRadera
 2. Det finns ju den här riviga sången med Motorhead som heter "Ace of Spades"... Kan det vara nåt? Är det bra att ha spader ess...??

  SvaraRadera
 3. http://spadermadame.blogspot.com/2010/01/spader-vet-vem.html

  Det är oftast bra med Ess!

  SvaraRadera