onsdag 17 juni 2009

Spaders 9 gånger juni

Spader har försökt att värja sig, men hittar listan litet här och där... hos Jenny och Tobias bland andra.

Ni som har varit med en stund inser att Spader numera tycker att juni suger.

Snodde rubriken men ser ju nu att det är 10 gånger juni... om man räknar med det som ska bli den bästa juni ever...

Juni 2000
Henrik och jag började inse att livet som hårt arbetande och pluggande småbarnsföräldrar behövde motvikt med fler roliga saker. Äldste sonen var 9 och vi tog en tripp till Danmark och passade på att hälsa på kompisen Anette och hennes familj i Skåne... Det var fotbolls-EM på bilradion på kvällarna och nätterna när vi reste mellan olika platser, ingen luftkonditionering i Volvon. Vi hyllade Ralf Edström som expert och tyckte det var hur spännande som helst. I bilen hann vi med att prata massor och vi var förbi den slentrian nära kris vårt förhållande hade haft några år tidigare. Vi planerade för en framtid med mycket kortspel och kanske litet resor nu när de riktiga småbarnsåren var över. Jag älskade Henrik!

Juni 2001
Junior föddes! Hela livet ställdes på ända igen och vi var så lyckliga. Så oplanerad och efterlängtad som den ungen var... Henrik jobbade visserligen som vanligt massor, men vi var tillsammans varenda övrig minut. Jag älskade Henrik.

Juni 2002
Ja, men hallå, kommer inte ihåg jättemycket men i vi gjorde den där superresan till Göteborg, med allt som kunde bokas på. Det var hotellnätter på Scandic, Liseberg, Padda-tur, Sighteeing med buss utan tak, Fjärilshuset i Trädgår´n och shopping i Nordstan. Jag slutade amma och gjorde upptäckten att ingen skulle köra bilen hem från hotellet. -"Du kan väl ta och dricka en cider, sa Henrik!" Jooo, tjenare. När Spader hade druckit halva, tyckte han att det nog var bäst om han drack resten. Det var en kul kväll tyckte Spader, en kväll hon minns! Jag älskade Henrik.

Juni 2003
Tog tidig semester och åkte på billig resa till Rumänien med hela familjen. Junior och Spader blev sjuka direkt och fick penicillin, Junior i spruta, men annars var allt toppen. Alla tyckte synd om Spader men jag minns det som en trevlig semester -fast utan bad och med mycket ligga... på hotellrummet och sova. Jag älskade Henrik.

Juni 2004
Bästa Juni ever. Vi var i Malmö igen, som vi bägge gillade, för att spela SM-par i bridge. Vi hade barnen hos mamma och pappa i Stäket och flög från Arlanda. Vi spelade kort på dagarna och diskuterade brickor hela nätterna - tror alla klagade på vädret men Spader älskade varenda minut, hon hade ju paraply. Vi bestämde oss för att spela mer och mer kort igen, nu när Junior höll på att bli litet äldre och kunde sova borta. Nästa år skulle det bli medalj minsann! Jag älskade Henrik.

Juni 2005
Värsta juni ever.

Henrik var sjuk, så väldigt sjuk och skulle dö. Sedan dog han den 30:e efter att ha försvunnit från den vakna världen vid midsommar. Jag älskade Henrik. Jag var 38 år och änka, med en fjortonårig son och en nyss fyllda fyra. Deras pappa var död. Vad skulle jag ta mig till? Jag älskade verkligen Henrik.

Juni 2006
Skolavslutning-utan Henrik. Syrener och äppelblom -utan Henrik. Midsommarkryssning med Mamma, Pappa och barnen...utan Henrik. Alltid utan Henrik. Jag älskade Henrik.

Juni 2007
Spader börjar blogga. Pappa är borta. Spader har haft det litet svart där under våren. Vi bor numera i Huset vid Älven och byns snyggaste badrum blir klart. Spader bestämmer sig för att leva - och att sluta röka... Spader har precis fyllt 40 och börjar förstå. Jag älskade Henrik.

Juni 2008
Spader och Esset har precis börjat ha en inte-kärleksaffär. Spader har redan bestämt, tidigt innan inte-affären började, att det ska bli den bästa sommaren ever... och så blev det... Jag älskade Henrik, fortfarande.

Juni 2009
Spader och Esset förlovar sig, men juni lurar fortfarande på faror, ljusgrönt överallt och Esset på vift i världen. Men Spader har bestämt sig -för den bästa sommare ever -igen. Spader och Esset köper den nya lägenheten. Esset säger till Spader att juni bara kan bli bättre, så San Remo- snart kommer Spader! Jag älskar Esset och Henrik ska för alltid få vara min stora kärlek och pojkarnas pappa.

10 kommentarer:

 1. Jäkla Spader, du får inte skriva sånt där. Nu fick du ju mig att stortjuta. Skit på dig och ha en underbar semester i San Remo

  SvaraRadera
 2. Det verkar som om det ska stortjutas litet mellan varven, det är bra för tårkanalerna... eller hur det var;-)). Tjuter litet i juni varenda år, så San Remo ska bli perfekt! I natt åker jag! Skit på dig själv! Älskar det uttrycket!

  SvaraRadera
 3. Känner värme i hjärtat. Jag tror på Esset,det kan bara bli den bästa sommaren ever.
  Min grabb talade om Henrik sist när vi åkte i från er. Han minns när junior fick hämtning av sin pappa på dagis. Han sa att han kommer ihåg att Hedrik brukade ha en stor jacka på sig :-) Så visst är pojkarnas pappa ihågkommen.
  Kram till Spader.

  SvaraRadera
 4. Kram Smina! Visst är det skönt att någon kommer ihåg honom... Ja, för det var Juniors pappa som hämtade och lämnade på dagis, alltid! Bästa sommaren ever, om Spader bara överlever juni!

  SvaraRadera
 5. Juni är snart slut. Spader är stark och Spader har kärlek och framtiden är ljus!

  SvaraRadera
 6. Juni är snart över -och nu verkar den bästa delen börja?!?

  SvaraRadera
 7. Spader, Spader! Jag är ju lite känslig just i juni som är, men det ÄR skönt att gråta! Och det är säkert bra att rensa tårkanalerna! ;) Man vill ju inte gro igen liksom!
  Jag läser, läser, gråter och läser igen. Spader klarar allt och målet är bästa sommaren ever igen! Jag är övertygad om att det kommer att bli så! BTW, jag gillar dig!
  Jag önskar dig en trevlig resa och ler när jag tänker på hur mysigt det är att ses när man varit ifrån varandra ett tag. Ungefär som Spader och Esset! :)
  Varmaste kramar från mig!

  SvaraRadera
 8. Cina raring... jag gråter också... mest hela tiden... blir just snyggt när jag dyker upp på Esset trappa i en störtflod av tårar, jag tror inte riktigt att han har begripit precis hur mycket juni suger musten ur mig. Jag gillar dig också Cina! KRAM!! 'Snart juli förresten!

  SvaraRadera
 9. Dina ord lurar fram tårarna. Du är fantastisk vännen och jag önskar dig all lycka i världen. Du och ditt Ess!

  SvaraRadera
 10. Loppis och Mannen från norr!

  SvaraRadera