torsdag 9 oktober 2008

Spader och politiken

En lokalpolitiker, eller för all del två, i en by inte långt från Spader Madame, behagar läsa Spaders blogg. Det är helt OK, här stängs verkligen ingen ute!

De tidigare nämnda läsarna bloggar numera själva och gör Spader den ytterligt stora äran att hänvisa, genom länkning, till Spaders blogg via sina egna. En av bloggerskorna är dock synnerligen politisk i sin blogg och för att klargöra, en gång för alla, för eventuellt nytillkomna läsare som förväntar sig ett matnyttigt, debatterande alternativt ställningstagande, insiktsfullt och djuplodande material i Spaders blogg... GLÖM DET! Dessutom, även om de flesta från lilla byn och kanske en och annan bridgespelande läsare kan räkna ut vem hon är, så har Spader en tydlig önskan om att vara mer eller mindre anonym.

Spaders blogg vill roa och möjligen oroa läsarna, men man behöver oftast inte vara alltför orolig över att bloggen ska bli überseriös. Här avhandlas för det mesta kidsen, män i diverse former, shopping, Fantomen och kortspel. Numera smyger det sig dessutom in en och annan motionsrunda, men det är förmodligen en övergående fas. Men om det söks någon livsparoll, ett krav om man så vill, så vill Spader öka mängden asfalt i sin lilla by. Spader förväntar sig i och för sig inget gehör för detta krav, även om det nyligen stod i tidningen om en sådan önskan på en central plats i lilla byn. Då fnissade Spader litet grand, som den asfaltsblomma hon är...

5 kommentarer:

 1. Va, får vi inte diskutera politik i Spaders blogg? Vad är det för j...hm...hm..vla sätt. Nu får jag nog kalla på Surtant Klöver så hon får ta ett snack med Spader. Någon ordning på torpet får det väl ändå vara. Inte kan man väl ha en blogg som enbart ska roa och oroa.

  Anonym eller Surtant Klövers kusin Gertrud

  SvaraRadera
 2. Gertrud: Surtant Klöver är för närvarande i Peking och tar en bridgelärare i upptuktelse. Hon kan även ha andra uppdrag, vi har naturligtvis inte en aning om vilka, som handlar om att förpesta tillvaron för konkurrerande lag...

  Vad gäller lokalpolitiken får du väl diskutera den med någon initierad, eller vifta med något rött skynke. Alltid är det någon som nappar!

  SvaraRadera
 3. Då förstår jag varför det var så svårt att få tag i henne.

  Gertrud

  SvaraRadera
 4. Som lokalpolitiker i den lilla byn inte långt från Spader Madame behöver man ibland lite underhållning för att för en liten stund komma ifån den grå "gubbvärlden" och då är ett mycket gott tips att surfa in på den här sidan och läsa lite. Man får några goda skratt och en hel del tänkvärda ord. Tack för det.

  SvaraRadera
 5. Rosa damen: Välkomen hit för litet underhållning! Det gläder mig att du mellan varven kommer hit och skrattar litet grand, åt/med mig. Du har alldeles rätt...gubbvärlden är inte alltid så lätt att trixa sig fram i. Simma lugnt! Trevlig helg!

  SvaraRadera