tisdag 14 oktober 2008

Spader och pokern

Det hamnade en inbjudan på Spaders skrivbord. Det är kidsen som ska delfinansiera den kommande studentbalen med en pokerturnerning för skolans elever och lärare, som står som avsändare. Det förväntas att Spader, kortspelare som hon ändå är, ska delta i spelet och kidsen riktigt längtar efter att tvåla till henne. Insatsen är blygsamma 20 kronor så det är en inte helt orimlig förhoppning.

Nu är det så att Spader är en bridgespelerska. FYI: inte riktigt samma sak... När Spader spelar bridge så kan det gott hända att hon spelar och/eller bjuder fel, men hon har ändå full koll på vad spelet går ut på.

I det verkliga livet verkar det också som om det är poker som spelas, för även om Spader känner att hon sitter med nog så fina kort på hand så är hon väldigt osäker. Tänk om inte korten räcker till? Vad händer om den andre spelaren bluffar? Om Spader inte vågar satsa ordentligt, kommer någon annan spelare då få in en stege på rivern? Vad händer om Spader trots allt vågar gå all in och så räcker inte korten till? Då är ju spelet över!

Så Spader hoppas att det är bridge som kommer att spelas i helgen för då räcker korten definitivt till fortsatt reläande -förutsatt att Spader inte redan har missuppfattat hela den tidigare budgivningen...

4 kommentarer:

  1. Spännande! Det här får du uppdatera oss vidare om. Lycka till! Heja dej!

    SvaraRadera
  2. Förmodligen så vinner jag pokerturneringen på skolan om det var det du undrade!
    ;-))
    KRAM!

    SvaraRadera
  3. Herregud - både du och jag vet att man inte vinner nåt om man inte satsar. Så är det i verkliga livet, och i poker. All in, för guds skull, det låter som det vore det rätta att göra med hänsyn till din sinnesstämning! Chansa! Du sitter säkert med en riktigt bra hand dessutom! Kram
    (Skolturneringen, förresten... Lätt match!)

    SvaraRadera
  4. Handen verkar rätt OK...just nu i alla fall! Väntar på floppen... eller? Spader är en velpotta! Kram själv!!

    SvaraRadera