tisdag 31 mars 2009

Veckans hårdaste lektion

Tisdag morgon med ett gäng "etta-gluttare"i Matematik A. Nu skulle man kunna tro att det är en otroligt stor skillnad mellan de här kidsen och Juniors klass-kompisar. Skillnaden är definitivt mindre än man tror och det är tämligen skrämmande...

Kidsens skolgång har lämnat förvånansvärt stora luckor i matematikens grunder. De här kidsen har också mycket stora problem med koncentrationen och viljan/motivationen. Vi måste göra något nytt!! Men vad?

Jag tror på sommarlovet!

4 kommentarer:

  1. praktisk matte det tror jag på. Att omvandla det man ska lära sig till något man har nytta av på "riktigt".

    SvaraRadera
  2. Joo, men den matten ska man delvis ha mycket starkt i bagaget redan, men visst, praktisk matte för en G-nivå är på gång. Men matematik är en massa teoretisk logik på gymnasienivå också... Om Sverige ska hänga med i någon som helst utveckling internationellt sett så kan det var bra om några av eleverna kan litet mer matematik än mäta, väga och räkna ut reapriser! Annars är det vi som får flytta utomlands och plocka bär eller städa...

    Junior kom hem idag och räknade gånger med 10-tal till och med genom att flytta decimalkomma! I´m impressed fröken!!! Det kan knappt hälften av mina "etta-gluttare".

    SvaraRadera
  3. Jag tror du sätter för stor tilltro till matematiken fröken, det finns andra värden också...

    Både nationellt som internationellt

    SvaraRadera
  4. Anonym: Ja visst finns det många olika värden! Men vem ska bygga flygplan, hus eller fixa mediciner? Kom igen, vi behöver mer än vad våra kids presterar. Strutsbeteende kommer inte fungera!!

    SvaraRadera