onsdag 19 augusti 2009

Spader och HPTN

Det gjordes en personlighetsanalys på Spader, då en vinter när hon var ganska ny på jobbet i Lilla byn. Det var innan Henrik blev sjuk och dog, så visst, Spader har förändrats en hel del, blivit aningens oroligare och så.

Men Spader skrattar när hon läser om vilken sorts person hon är. För visst kan det stämma?

Profil nr 8

Allmän beskrivning

Personen är utåtriktad, öppen, verbal, handlingskraftig och beslutsam. Det är viktigt att övertyga, påverka, förändra och även att nå uppsatta mål och vara resultatinriktad. Kan med lätthet entusiamera och få med sig omgivningen på ett övertygande sätt då personen även använder fakta och logik i sin argumentation. Är strukturerad när tiden medger utan att vara detaljinriktad.

Har inga svårigheter att anpassa sig så länge reglerna stämmer överens med de egna värderingarna. Personen är mycket snabb, flexibel och förändringsbenägen, men kan visa otålighet och rastlöshet när vederbörande inte själv styr tempot. Har lätt att fatta beslut självständigt men förankrar helst i gruppen och ser till att i möjligaste mån ha korrekt beslutsunderlag. Kan även ta risker och gå egna vägar när det är ont om tid eller är avgörande för resultatet.

Beteendet är aktivt och personen kommer bäst till sin rätt i en föränderlig miljö där det finns möjlighet att agera självständigt, arbeta med och genom människor och använda ett brett kontaktnät. Personen tycker också om att anta utmaningar och se mätbara resultat av sina handlingar.

Lämpliga arbetsuppgifter: Ledare, försäljning- och marknadsföring, PR. Möjlighet att påverka omgivningen i en föränderlig miljö.

Motiveras av: Erkännande, popularitet, positiva relationer, utmaningar, handlingsfrihet.

Som gruppmedlem: Engagerande, idéskapare, nytänkare, initiativtagare, drivande.

Som ledare: Entusiasmerande, engagerande, positiv. Vill se snabba resultat.

Kan bli effektivare genom: Att behärska sin otålighet och impulsivitet. Ta hänsyn till fakta och detaljer.

Komplement: En lugn och saklig realist, som följer upp, organiserar och genomför rutinarbete.

Konflikter: Ogillar konflikter och kan gå för fort fram för att snabbt återfå god stämning.

Ogillar: Att inte vara omtyckt, personlig kritik, att misslyckas, rutinarbete.

Spader undrar i och för sig vem som gillar de sakerna som står sist...

4 kommentarer:

  1. Det låter som du är en extremt kreativ människa. Vem tycker inte om en sådan?
    Om du inte hade haft några egenskaper som du tycker låter negativa i dina öron (men som kanske inte gör det i någon annans...) vore du ju inte mänsklig. ;)
    Esset tycker säkert om hela paketet vad jag har förstått. :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Kreativ...nja inte om man menar med händerna och så, men så klart när det gäller annat kan jag allt vara nog så påhittig... det är nog inte händelselöst i närheten av Spader... KRAM!! Kollegan P kan sägas vara en lugn och saklig realist i varje fall -I need him!

    SvaraRadera
  3. Jag tror Esset smygläst detta innan han friade till Spader. Det var väl det jag visste att Spader är en utomordentligt perfekt människa.....:-)

    SvaraRadera
  4. Cicki: Utomordentligt perfekt;-)) Konflikträdd, visst står det så...KRAM!

    SvaraRadera