torsdag 26 november 2009

Tio saker ni inte visste?

Eller kanske inte vill veta?

Blev utmanad av bästaste Loppan som svarade så här!

1. Det där med smink är nog kul… i ungefär 10 minuter. Sedan glöms det bort och smetas ut av en hand eller så… Spader färgar ögonbryn och fransar hos frissan och så får det vara bra så!

2. Var en notorisk nagelbitare från 0 till 29 eller så… Och så hände det något skitjobbigt och då glömdes till och med naglarna bort. De blev långa och starka och har varit så sedan dess. Men ändå används knappt nagellack! Det känns som om det blir bara naglarna som syns av hela Spader om det läggs på någon stark färg.

3. Rätt som det är går Spader på ansiktsbehandling. Och får stå med hundhuvudet… -”Vilken rengöringskräm använder du? Bla, bla, bla, man måste och du bör tänka på att…” Spader har i sin ägo: Dagcreme och nattcreme och underlagscreme och rengöringscreme och rengöringsmousse och…serum och… och… så använder hon använder tvål och vatten… mest i alla fall!

4. Är otroligt ointresserad av handväskor – visst är det roligt att ha en snygg sak på axeln, men Spader tappar ändå mest bort sina hela tiden. Skor däremot, en passion, men vaddå märken? Spader har ungefär koll på Ecco… och Åsa Westlund då…

5. Spader kommer ihåg vad folk säger. Alltid. Som en jävla bandspelare. Bra ibland, men värdelöst då någon har lyckats slänga ur sig något ogenomtänkt och sårande eftersom Spader dessutom är oerhört…

6. Långsint. Visst kan Spader förlåta, vid en ärligt menat framförd ursäkt, men vid nästa klavertramp plockar hon fram allt gammalt skrot ur arkivskåpet som en annan bibliotekarie över oförrätter.

7. Är oerhört förtjust i klassisk husmanskost och annat som folk inte vill äta. Lever, kålpudding, pölsa, dillkött, rotmos och så vidare. Men strömming går fetbort!

8. Spelade fiol under skolåren, ja ändå upp i trean på gymnasiet. Gjorde sedan revolution, har knappt tagit en ton sedan dess och har väl glömt allt! Blir förtvivlad nu när Junior vill spela och tycker att han ska hålla sig till gitarren och trummorna. Låter inte så illa!

9. När Spader är tyst är det INTE bra. Då är Spader ledsen eller arg eller så… Om du vill ha det tyst och lugnt omkring dig ska du vara med någon annan än Spader. Så är det bara…

10. Gillar en massa musik och frågesport. Vill alltså helst inte missa; Så ska det låta, Dobidoo eller På spåret. SVT play är min kompis då! Har varit publik på ”Så ska det låta” in the good old days, men gillar egentligen den nyare versionen med Peter Settman ännu mer. Spader är alltså inte orolig över den kommande föryngringen av På Spåret, snarare förväntansfull!

Utmanar raraste Cina, söta Tess och Springande hinden, f-låt menar godingen Henrietta!

3 kommentarer:

  1. Här läser jag ikapp bloggen och hittar din utmaning! Som härmed antas! Jag äääääääääälskar det!
    Tackar, kära Spader!
    See you!
    Kramen!

    SvaraRadera
  2. Din utmaning är under övervägande...

    ;-)

    SvaraRadera