tisdag 5 januari 2010

Men hallå...

I Lilla byn pendlar temperaturen mellan minus 28 och minus 32 -i rapporterna alltså. Här i Järvastaden är det också kallt -om man går ut alltså, men det tänker Spader verkligen inte göra. Undantaget knivhot. Då går man väl ut litet försiktigt. Eller bestämmer sig för att döden kan vara barmhärtigare. Förmodligen.

Halkar runt på tangentbordet. Spaders mini-pc har sååå små tangenter och gör ett seriöst skrivande stört omöjligt. Precis som vanligt alltså. Här på Essets stora dator har Junior täckt bokstäver och siffror i ett barmhärtigt chokladtäcke. Geischa. Man ser det rosa pappersspåret...
Annars har Spader och Esset trillat ned i vanligt liv-träsket med skolbarn och förkylningar. Inställda trevligheter i kväll. Kanske inställd bridge i morgon. Tacos till middag. Junifär så.

På nyårsafton var det däremot inget vanligt liv som levdes... Junior var mycket imponerad av sin hemtransport med ett skumpaglas i handen omgiven av sköna damer. Som Essets liv innan Uvhagen...

2 kommentarer:

  1. Det var fin skjuts! Häftigt! I en vit limousine åkte jag en nyårsafton för ett par år sedan. Nyfiken var ju jag och frågade vem som hade åkt i den förut. Men det fick inte chauffören tala om. Jag sa då att det apselut inte gjorde någonting alls om han sa att jag åkt i den. Ännu har ingen ringt. Eller gjort vågen över den färden. Men häftigt var det!
    Esset ÄR ju verkligen ett Ess! Fast det visste du ju redan!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Men då har vi ju gjort samma resa... Spader gör vågen - här hemma i Järvastaden... Esset är verkligen ett äkta Spader Ess. Men just den här gången måste man ge cred där den hör hemma - hos den berömde Slaktaren!

    SvaraRadera