måndag 4 januari 2010

Nej!

Motsatsen till ja. Som svar alltså. På frågor, önskemål, injudningar.

Spadern har problem att svara som i rubriken. Big problems.

-Nej, det går inte.

-Nej, jag kan inte. Tyvärr.

-Nej, jag vill inte.

Övar bara litet grand.

Esset däremot, vet precis hur man gör och han lyfter förvånat på ögonbrynet när han lyssnar på Spaders vingliga, svajiga undanglidningar, som naturligtvis bara ökar motparterns beslutsamhet gällande möjligheten att övertyga Spader om det förträffliga i förslaget.

Just nu behöver Spader inte glida undan någonting. Ligger fast för ankar i sjuksängen. Trevligare här än i Huset vid Älven i alla fall. Esset kommer med mat mellan varven. Måndag. Lååångt till söndag.

6 kommentarer:

  1. Det är en konst det där nejsägandet. Det knepigaste är väl att hantera det dåliga samvetet som följer med nejet.
    Man kanske skulle prova att jonglera med det? Eller nåt.

    SvaraRadera
  2. Jonglering är som företeelse starkt underskattad! Samvetet borde få semester tillsammans med ältandet...

    SvaraRadera
  3. Jag sa nej till att spela bridge på onsdag! Duktigt va? (Törnrosa ringde). Jag var inte sugen på partävling som är SÅ himla tråkigt när det går dåligt. Tänkte leta bättre (par-) tävlingspartner till Plattliret men ordnarie partner måste (av artighetsskäl) tillfrågas (även kallad drömp. av sig själv) och han vågade inte avstå från att spela då han vill behålla sitt försprång i guldpoängsligan :-)

    // JÖ

    SvaraRadera
  4. Nej är ett fint ord som bör användas oftare!
    Krya på dig fina Spader :)
    kram kram

    SvaraRadera
  5. Oj, oj, oj - det krävs lång övning på det där. Och vet inte om man inte är en icke-nej-sägare i grund och botten om man måste öva på nej-sägandet. Jag övar och övar och övar, men det sitter lååångt inne innan det kommer ut. NEJ! Känns bra att säga det utan någon som helst mening - så där rätt ut i luften bara. Sen blir det genast svårare. Men övning ger färdighet, Spader. Stå på bara.
    Bamse-krya-på-sig-kramar! Tycker du har haft nog med baciller under hösten/vintern som varit... Bort!!!

    SvaraRadera
  6. JÖ: Jätteduktigt och svårt!Drömpartnern är ju inte så oäven men det är ju det där med gulpoängsjakten... Lånar i varje fall inte ut Esset, tror jag... mutor? Två kramar!
    Annie: Är det en tjejgrej? Tack raraste du, nu tror jag det vänder! KRAM!!
    Vindvirvel: Övar och övar och Esset bara skrattar! Håller med - det nya året får lov att bli friskare. Nytt Tjejmilsförsök tex... STOOR KRAM!!

    SvaraRadera