söndag 16 maj 2010

Om hur det är att vara...

... stressad/förvirrad/glömsk som olika alternativ eller i kombination.

Vet inte om det har framgått tidigare i serien Spaders blogg, men man anar sig till att det kan ha skymtat fram någonstans ibland, att ICA-kortet med Mastercard går varmt nu och då. Det kan ha varit gånger då Spaders finger, snabbaste klicket man sett, råkat handla litet av livets nödtroft, läs kläder och skor, på Internet. Eller någon gång ibland ihop, läs vid otaliga återkommande tillfällen, med Familykortet på IKEA.

Det var av synerligen hög vikt att de nationella matteproven skulle följa med Spader hem eftersom det skulle rättas i närheten av hejarklacken. När man nu har en, liksom. Hejarklack, kaffebryggare och möjlighet till sushi. Who could ask for more? Engelska för blonda: Säger bara sushi liksom. Matteproven kom med Spader från skolan. Hårt hållna i famnen!

Antingen var det den första meningen, den som innehöll orden, stressad/förvirrad/glömsk, som hade störst relevans i helgens kort-debacle, eller så var det argan list. För Spader GLÖMDE plånboken på jobbet. På skrivbordet. Fullt synlig för vem som helst att gå och hämta om den personen kände för det. Via ett litet inbrott eventuellt, men ändå. Spader själv kunde minsann inte gå in och hämta för nyckelkortet som tar henne tillbaka in i skolan efter normal arbetstid låg i tidigare nämnda plånbok. Långhelg!

Ringer Loppanlej.

-"Hej, kan du ta den bästa plånboken med det hetaste kortet ever i ditt förvar tills måndag?" Det kunde Loppanlej. Och så åkte Loppanlej till ett annat län. Så hände det sig att Esset, minsann, fick låta sitt kort arbeta glödhett - inte hela helgen, för kortet blev tydligen överhettat (?), men det gjorde inget för Esset är en man med kontanter! Vi snackar IKEA, Kista, äta ute, tanka Spaders bil... you name it. Esset fick pröjsa. Och Spader kunde inte låta bli att känna sig som Maria Montazami - naken -exposed. Fast nöjd. Över att Esset bara betalade och inte bråkade en endaste gång över att Spader var en virrig hönshjärna - i snygga skor?!?

Åter till Huset vid Älven. Men nu händer det sig att Spader har lyckats glömma nycklarna hem OCH till jobbet. Äldste sonen har nycklarna hem, så hela familjen lyckas undvika att bli utelåst, men veckan på jobbet komemr att bli kämpig. Undrar om gemene man vet hur många gånger en lärare använder sina nycklar en genomsnittlig arbetsdag? Det visar sig att Esset har lyckats leka litet med Spader på morgonen när han diskade då hon sov... (hosta -remember). Han lekte gömma nyckeln - minsann! En jättekul lek faktiskt! Men Spader förlåter honom för när man precis hade lämnat lägenheten frågade Esset en key qustion. Har Spader tagit med sig de rättade nationella proven i matte A?!?

Take a guess! English för blondes: Ta en gås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar