tisdag 6 juli 2010

Men hallå!

Nu har man ju upptäckt att det är litet svårt att komma i kontakt med vården. Det är inte så att man ropar yippie precis!

I går skulle jag behöva litet hjälp med att få ett recept förnyat. Spader fungerar nämligen inte utan vissa grejer, pussar inkluderat, men just de finns inte på recept. Spader - som är en datanörd- kollar upp vilken vårdcentral man kan tänkas tillhöra - förslagsvis Hallonbergen på gångavstånd. Men se den gubben gick inte eftersom Spaders gata inte fanns i registret. Ja, men det är en ny gata försöker Spader. Nähä! Sköterskan vill hänvisa Spader till Ulriksdal. Men det är ju Solna, provar Spader. Sköterskan menar att Ulriksdal är Sundbyberg och att Spader bör gå dit. Fast i nästa andetag kan ju Spader få höra till vilken vårdcentral som helst. Om hon bara skriver det på ett papper. Så Spader säger att hon kan skriva på ett papper.

Nu måste hon träffa en doktor. En doktor bokar sina tider själv i Hallonbergen. Hallå, vilken tur att man använder läkarvetenskapens krafter till vettiga saker! Det gör de mellan 8 och 9 på morgonen. Så Spader ska ringa nästa morgon. Hon får sin doktors nummer. Underligt nog kommer man inte till någon slags kö när man ringer klockan 8 utan man kommer till upptaget. Hela tiden! Utom klockan 8.23 för då kommer man helt plötsligt fram till en röst som meddelar att doktorns telefonkö numera är full och att Spader bör återkomma nästkommande vardag. Smart system. Det är tur att huvudstaden har service. Tror inte jag vill skriva upp mig på Hallonbergens vårdcentral. Den verkar sämre än vad man trodde är möjligt!

5 kommentarer:

  1. Så där är det organiserat på min vårdcentral också. Med den skillnaden att "dagens telefontider" är slut 08.01. Det vore ett framsteg om de varade ända till 08.23.
    Även om det iofs inte spelar någon roll eftersom det bara är upptaget innan man kommer fram och får veta att tiderna är slut.

    SvaraRadera
  2. De flesta vårdcentraler i Stockholm har öppen mottagning på förmiddagarna. Gå bara dit och sätt dig i väntrummet.

    Och om någon försöker köra ut dig kan du ju alltid hosta lite på dem. ;-)

    SvaraRadera
  3. Ja Nilla skrev så här: Så där är det organiserat på min vårdcentral också. Med den skillnaden att "dagens telefontider" är slut 08.01. Det vore ett framsteg om de varade ända till 08.23.
    Även om det iofs inte spelar någon roll eftersom det bara är upptaget innan man kommer fram och får veta att tiderna är slut.

    I sådana fall verkar det klokast att ta sig till akuten/öppen mottagning. Men om jag får ringa varje morgon den här veckan så blir det ju akut!

    SvaraRadera
  4. Receptbelagda pussar... Det kanske vore nåt för Karins Röst och Språk...! Borde rimligtvis finnas en marknad tycker jag! :-) Kanske finns en och anan värmlänning so skulle protestera förstås... Eller så köper han allihop! :-)

    SvaraRadera
  5. Det blir mycket shopping för värmlänningen då, kan man tro!
    ;-))

    SvaraRadera