måndag 25 oktober 2010

Tänkte som Nilla:

Det som inte dödar blir ett bra blogginlägg.

Det kommer kanske att bli en helvetes massa bra blogginlägg här i framtiden. Om inte Den Ungerska Damen, aka logopeden faktiskt dödar Spader. Hon var nära att reta sin patient till döds inledningsvis. Så vi hoppas väl på det första? En jävla massa bra blogginlägg då. När nu Spader tydligen ska åka de fem kilometerna hem till logopeden varje dag. I. E.N. M.Å.N.A.D.

Utom på fredagar. För då är logopeden ledig. TGIF kommer att få en helt ny innebörd. I tell You!

Det kommer att ta ungerfär tre månader att behandla så vi blir klara till jul. Jaha, säger Spader. Det verkar smartast att inte säga så mycket när tanten räknar.

Och Spader kommer att sitta/stå/gå med de blå skoskydden på sig. Och nej, hon kunde inte komma undan genom att be att få ta av sig skorna i stället. Det var nämligen Den Ungerska Damens hem man befann sig i. Nähä? Det hade man ju aldrig trott - på femte våningen i ett hyreshus. Proppat med stilmöbler och "vackra" mattor. Själv hade damen stövlar utan skydd. Minsann. Och det gör Spader så förbannad så att hon nog måste ta med sig inneskor. Men inser att hon nog ändå inte kommer att komma undan de blå skoskydden.

Fast litet "bra" var hon i alla fall. Hon räknade snabbt ut att Spader var 33 år gammal. Spader sa nej. Och då skrattade Den Ungerska Tanten och sa att det var Spader som var matteläraren. Ja, men eller hur?

Om Spader efter en timme tror att Den Ungerska Tanten kan sitt jobb? Ja, annars hade man sett till att få byta logoped.

6 kommentarer:

  1. Sångfröken tycker självklart att detta låter alldeles ooootroligt intressant...! :-) Ser fram emot ständiga rapporter under de kommande månaderna!

    Kram!

    Ps. När Ungerska Damen har lärt Spader att köra sin röst på ett snällt sätt kanske man får ordinera lite körsång..? Det är bra för själen också! Ds

    SvaraRadera
  2. Körsång rekommenderade tanten...men det tror jag att jag skippar.Mest pga tidsbrist och vägval. Fast det är klart när Karin har gått en bridgekurs så...

    Tills vidare så kommer Spader förmodligen nöja sig med att sjunga hemma och i bilen - igen!

    ;-)

    SvaraRadera
  3. Hann ni med några röstövningar? Eller var det bara skoskyddsinstruktioner och gissande av ålder?

    Sjunga i bilen och duschen, och när man städar alternativt målar naglarna måste väl vara minst lika bra som körsång. :-)

    SvaraRadera
  4. Inte en endaste röstövning - men vi lyssnade på Spaders röst på bandspelaren (kasett -som Spader måste skaffa en) varpå DUT frågade om det var så där en 43-åring skulle låta- va?

    SvaraRadera
  5. Varje dag!?
    Ska du bli operasångerska, eller?

    SvaraRadera
  6. Nilla. Det skulle man kunna tro. I blå platsskydd. Läckert!

    SvaraRadera