tisdag 26 juli 2011

Om tatueringar

Tyvärr. De är inte snygga. Och ja. Jag VET att jag bara är en konservativ kärring som har blivit för gammal. Men de är INTE snygga. Till alla vänner och bekanta med små och stora tatueringar vill jag bara säga att det är okej ändå. Jag tycker nämligen inte om er för att ni är snygga. Och piercing ska vi bara inte tala om. Svartfärgat långt hår. Nope. Går fetbort. Men svartfärgat långt jäkla hår kan man ångra. När som helst. Det är inte så jäkla bra att ångra en tatuering. Speciellt kan man ångra sig om tatueraren är full eller bara allmänt kass.

Till mitt försvar vill jag bara förklara att jag inte är lika stock-konservativ i alla frågor. Det är okej för mig om två personer av samma kön vill gifta sig. Ja, i kyrkan också. Det är, numera, helt okej för mig att två personer av samma kön vill skaffa barn. Var litet långsam där i åsikten. Man måste vänja sig ibland. Och jag är helt okej med att det kommer hit människor av annan hudfärg. Till Sverige. Inte bara andra vitingar alltså. Det går till och med himla bra om de råkar tycka att andra gudar är toppen. Och så. Har haft litet svårt för burka. Eller ganska mycket svårt. Men så gillar jag ju inte ens tatueringar. Eller en liten nosring. Heller. Så det verkar tämligen far fetched att just Spader skulle skaffa sig en litet Spader Ess på skuldran eller foten. Som 50-årspresent. Till mig själv. Då är det troligare med ett boob-job. Och det är inget som är planerat. En fettsugning kanske. Because I´m worth it. Kom från ämnet litet där.

Men nu tänker Äldste sonen sig en tatuering. Det kanske räcker med att man förklarar att det gör ont. Menar att det redan gnälls tämligen mycket vid en simpel förkylning.

Spader tyckte att det verkade bättre om mannen i fråga skaffade sig körkort först. Borde det inte vara ett krav? Om man inte har epilepsi eller nåt. Och då är det säkert jättefarligt med tatueringar i alla fall. Ni säger det? Först körkort alltså. För han har ju redan skitlångt svart hår. Liksom.

OKEJ! Röstat och klart. Jag är faktiskt hans mamma. Jag är större än Darth Vader. Fast jag har inget lasersvärd.

13 kommentarer:

  1. Tycka kan man ju alltid.
    Sen gör de som de vill ändå, och det är väl för det mesta tur.

    SvaraRadera
  2. I know. Det är för det mesta tur. Men var är mitt lasersvärd?

    SvaraRadera
  3. Spader: Jag skickar ett! I plast...=)

    SvaraRadera
  4. Jag håller med dig, Spader! Jag är så anti tatueringar.. och ändå är jag bara 25 (!) De flesta är fula och man ångrar dem efter några år och vem vill se ut som en gammal skattkarta vid 70? Satsa på körkort istället :)

    SvaraRadera
  5. Jag är en sådan där som har tatuering.... !

    Fast det verkar som du tycker om mig ändå? ;-)

    SvaraRadera
  6. Du är underbar Spader!!! Jag saknar dig så det gör ont! ..och så skrattar jag så jag kiknar

    SvaraRadera
  7. Å jag älskar tatueringar. Är stolt över mina två små. Hade jag råd skulle det bli fel. Älskar dotterns stora över nästan hela ryggen.

    Älskar du mig ändå?, kära Spader.

    SvaraRadera
  8. Nilla: May the force be with me.
    Miss UD: Litet gillar jag dig ändå. Du har väl körkort också? Då är det mer tillåtet tycker jag.
    Fridingen: Aj aj aj. Vad ska det bli av dig? 25 år going on sextiotre eller så.
    Loppanlej: Miss you like crazy. Kom snart och hälsa på.
    Cicki: Ja, trots defekterna kan jag nog påstå att jag älskar dig. Truly. Men det tog emot. Och det avslöjar jag inte för sonen. Har du körkort? Epilepsi? Puss!

    SvaraRadera
  9. Ja, jag har körtkort. Utskrivet 30/10-67. Det du!

    SvaraRadera
  10. Att lägga pengarna på en bridgevecka i Örebro är väldans genomtänkt jämfört med en fånig tattoo som man absolut kommer att ångra när man blir gammal. Man kommer inte att ångra veckan i Örebro. Veckan har man ändå glömt vid den åldern, för den syns inte. Minnet har ju redan börjat svikta. Och man är ju inte ens 50. Och pappa är man, inte mamma. Tycks jag minnas...hmmm? Och man ska inte börja meningar med och, jag vet. Och det skiter jag i. :) Suck...skenade iväg på slutet som vanligt när jag försöker tänka...

    SvaraRadera
  11. Cicki: Det är väl egentligen bara herr Larsson som inte har något körkort?
    Anonym: Pengarna på bridgevecka i Örebro, helrätt. Kanske ska papporna också få lasersvärd? Och i början på meningar kan också vara helt rätt, stilistiskt.
    :-))

    SvaraRadera
  12. Klart pappor också behöver lasersvärd. Gärna i olika färger :)

    SvaraRadera
  13. Fler lasersvärd åt folket, helt enkelt!

    SvaraRadera