tisdag 9 oktober 2012

När den här tjejen hastade från skrivarmingel...

... på Söder nu i kväll var det litet törstigt. På Stockholms Södra var det öppet. Pressbyrån. Så man tänkte slinka in och köpa något att dricka. Vatten. Blev sugen på Cola. Svårt att välja. Vips behövdes något annat. Chokladstycksaker. Länge sedan. Två för en tjuga. Tre för tjugofem. Rena vrakpriset.

Eftersom Spader är ekonom och mattelärare blir slutsatsen snabb och glasklar. Pengar att tjäna. Nu ligger det Kexchoklad och Plopp i väskan. Centern slank ner i magen. Men varken vatten eller Cola. Håhåjaja.

Sånt hände sällan i Lilla byn. Aldrig ute efter 22. Eller i alla fall typ aldrig. Bara vid enstaka alldeles speciellt högtidliga tillfällen. Eller om man spelade bridge. Same, same.

För övrigt upptäckte man förvånat att hela skrivarminglet hade kunnat få plats här i Husvagnen. Eller fått plats och fått plats. Det berodde inte på att det var litet folk på minglet. Men Järvastaden är ju inte Söder. Inte Söder alls.

Vad Spader gjorde på minglet? Litet av "Vi komma ifrån Riara". (Vad har du här att göra, göra, göra?) Lyssnade på prat och sittminglade.

Nu trött. Mycket, mycket trött. Tänkandes på chokladbitar i handväskan. Så ensamna de måste känna sig...

4 kommentarer: