onsdag 2 oktober 2013

Men vad är det för fel på folk?

Man lägger in ett inlägg i månaden. Någon tävling ibland om att vinna ett nytt kök, eller en årsförbrukning knäckebröd. Och är hela familjen på resa kan man få se en paraplydrink och ett par bruna fötter. Facebook alltså.

Men så delar man statusar eller rasistsmörja direkt från någon jävla obskyr site med massa flaggor på. Och, I´m sorry to say, oftast är det de människor som är födda och uppvuxna i Lilla byn som är värst.

Vet ni att jag blir jävligt trött på era uppmaningar att invandrarna ska sluta klaga eller åka hem? Jag blir också jävligt trött på att ni är oroliga för era traditioner.

Eller, förresten skiter ni väl i vilket. Jag är också en jävla invandrare och borde följaktligen hålla käften.

Men det gör jag inte.

In your face!

15 kommentarer:

 1. Word!
  /Lillemor
  (Tryckte av misstag på haha, här ovan. Kunde inte undoa)

  SvaraRadera
 2. Ja!! Jag av-väntar dem bara. Utan pardon. Theo are no friends of mine och hela den biten.

  SvaraRadera
 3. Jag har begränsat min facebook till bara nära vänner så sådana konstiga/otäcka inlägg slipper jag läsa. Här rör det sig mest om vab-dagar, husbestyr och ett och annat semesterfoto. Lagom småputtrigt. Och trevligt.

  SvaraRadera
 4. Alla: Ja, då vet vi vad vi tycker i alla fall! Skönt. Jag brukar fråga om personen står för sin länkning, alltså; är det här verkligen din åsikt. Och det gör man!? Så då åker de bara. Av gammal hävd svarar jag alltid ja om någon kör en vänförfrågan. Något år efter flytten tog jag bort alla gamla elever utom mina första mentorselever. Sedan är det många bridgebekanta och diverse bekanta från just Lilla byn. Märk att jag verkligen gillar facebook. Det är rasisterna, eller de faller under kategorin;:jag är inte rasist - men..., som jag inte gillar. Eller troll. Gillar jag inte heller. Spindlar faller också under kategorin dåligt.

  SvaraRadera
 5. Jag visste att jag gillade Spader redan tidigare. Nu dyrkar jag henne.!

  SvaraRadera
 6. Jag önskar att jag var lika tuff som du, men det skulle innebära att jag skulla radera en nära släktning och det känns mindre bra. Däremot brukar jag ta upp diskussionen varje gång jag ser min släkting efter en sån delning.

  Vi är inte heller överens om ifall man som långtidsarbetslös verkligen ska anse sig vara förmer så att vissa jobb inte "duger" åt en bara för att man har hört nån som har hört nån som har sagt att det är slaveri etc...

  Men, dessa samtal förs irl och inte via fb.

  SvaraRadera
 7. Cicki: Jag är nog inte så dyrkansvärd, faktiskt. Men rolig ibland.
  Tess: Supersvårt, jag vet. Men visst känns det som om det är vanligare i Lilla byn, även om det finns överallt. Vad beror det på?

  SvaraRadera
 8. Instämmer till hundra procent.

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte att det är typiskt för just Lilla Byn utan att det är så i avfolkningsbygder innan de fattar att de själva måste ta tag i sitt liv. Det blir liksom inte bättre än vad man gör det till...

  SvaraRadera
 10. Singelmamman: 1000 promille!:-)
  Tess: Så är det säkert, och jag har väl bara Lilla By-folk i min facebook som det stämmer in på. Det jag vänder mig mot är att det är helt okej i de sammanhangen att säga sånt här. massor av kompisar som man har gillar och delar. Det spelar inte någon roll vilket jobb man har; bank, skola, revisionsbyrå, butik. På facebook luftar man sina unkna värderingar fast man knappt vågar visa sig på bild.

  SvaraRadera
 11. Applåder!!!

  SvaraRadera