onsdag 22 januari 2014

22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla

Sabine Auken är världens högst rankade bridgespelande kvinna. Att spela bridge är hennes jobb!


När jag läste boken kände jag igen mig i Sabines önskan om att klä sig snyggt. Bridgespelare gör i allmänhet inte (alltid) det, är Sabines (och min) reflektion. För mig har det varit ett trick för att lyckas med dagens uppgift sedan första tentan. För att prestera bra måste jag känna mig bra. Hon skriver om de tre lägen (heat) som bridgespelare kan befinna sig i. Funkar förmodligen på alla slags uppgifter.


Just nu verkar jag befinna mig i Heat 3. I stället för att befinna mig vid ett bridgebord skulle jag har stannat i sängen.


Jag drar samma slutsats som Wallis Simpson i texten ovan. Esset lämnade ett troll och en morot. För mig. Som egentligen inte är något att se på. Alls. Jag kan dessutom försäkra er att Moroten spelar kort jävligt mycket bättre än vad jag någonsin kommer att kunna göra.4 kommentarer:

 1. Tänk att det finns en bok om dig! Men allvarligt, lite skönt ändå väl att kunna känna igen sig? Du är inte ensam om att vara i det stadiet du är nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men just nu verkar det inte hjälpa att klä sig snyggt. Eller med någonting. Iofs kan sånt ändra sig. Men bridgen ligger helt klart i riskzonen att inte spelas alls. Sabine, hon spelar bara på. Som en drottning, dessutom!

   Radera
 2. Ingen överdriven engeri här men hamnar nog i dag iaf på nivå #2. Soln skiner. Inte för att det finns några fönster i konferensrummet men jag såg en glimt av omvärlden på lunchen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nivå två är helt okej. Hoppas att du tar dig till ettan! Ha det fint där borta!

   Radera