onsdag 29 januari 2014

29. Hepp! Dagens middagstips

Hepp, Hepp! Köp en matkasse. Bästa vi har gjort! Ger mig nytt tänk varje vecka och räddar mig oss från samma, samma.

Vi har provat och gillat Linas. Och Coops. Och nu ICA:s. Billiga veckan. Junior tycker bäst om, mest barnvänlig. Nästa vecka kör vi Paulos Italienska i Inspiration. När vi hade inneboende körde vi laktosfri. Funkade fint.

Några favoritrecept finns från den, bland annat Kyckling Paneng Curry. När vi har hade gäster körde vi en variant med quorn och färdig paneng-mix. Enkelt, snabbt och supergott.

Och pasta med gremoulata. Gott som sjutton.

Hela Internet är fullt med fina recept, så om ni inte tänker kasse så ska det nog lösa sig ändå.12 kommentarer:

 1. Den här: http://www.mrschengs.com/produkter/thai-panaeng-curry/ är också himla god!

  SvaraRadera
 2. Ah! Bra tips. Gick genast in och surfade på ICA för att kolla in matkassen. (Vi har provat CityGross ett tag men jag har tröttnat lite på deras recept). Blir inget från ICA även om jag gillade de recept som finns och konceptet med inspirationsveckor... Inte en enda butik i hela kommunen Huddinge (en av de största i Sverige bara) har matkassen, förvånad är jag! Borde inte Kvantum ha den? Ska dubbelkolla detta!

  SvaraRadera
 3. Ah, vi har inte provat matkasse ännu då mina stora killar kommer och går lite som de vill. Om man gillar "vuxensmak" vilken kasse tycker du är bäst då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle säga Linas. Men om man är färre än fyra så har Coop i alla fall förut haft för 2.

   Radera
 4. Jag har en intention att prova matkassar. Men det har stannat vid just detta - intention. Det kanske ska bli mitt nyårslöfte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att prova brukar vara ganska förmånligt. Jag skulle säga billigt.

   Radera
 5. Vi kör också ICAs matkasse, 3-dagars inspiration. Mycket nöjda med att slippa tänka, planera och handla mat hela tiden.

  SvaraRadera
 6. Vi var inne på det ett tag, men de är inte anpassade för fyrbarnsfamiljen. Vi skulle få kompletteringshandla för mycket. Men uh, det vore så najs. Någon annan som tänkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men i alla fall coop här hos oss har valet för sex personer. Kan kanske testas?

   Radera