torsdag 9 januari 2014

9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med

HOSTA

Om man bortser från ovanstående som jag i detta nu är på väg för att träffa en man om, så har jag en förmåga att ta åt mig jävligt mycket när folk säger taskiga grejer. Och let me tell you, det gör folk verkligen mycket och ofta, om man har råkat stiga litet för fort i bridgerankingen.

Eller folk och folk. Fasiken vet om det verkligen är folk som gör sånt. Mer amöbor. Eller sådana där toffeldjur som man såg i mikroskopet i skolan. Encelliga. (Jag såg aldrig vad man skulle se i det där förbenade mikroskopet och var alldeles för otålig. För mikroskop över huvud taget. Inser ni att det fanns ungar som önskade sig sånt i julklapp? Och födelsedagspresent. Eller frimärken till en samling. Ja, jösses! Utanför ämnet helt va?)

Och vet ni? Det suger verkligen att vara en sådan som tar åt sig då.

Har någon ett tips, som funkar i verkligheten, på vad man ska göra? För det funkar tydligen inte att bara försöka omge sig med snälla människor.

23 kommentarer:

 1. Jag önskade och fick ett mikroskop i julklapp ett år. Fantastiskt! :-) idag skulle jag nog inte önska mig det.
  Hm. Vet inte om det är ett bra tips, men jag lyssnar väldigt noga på vad de personerna egentligen säger. Och ofta hörs deras egna tillkortakommande i orden. Och då struntar jag i det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså lägga ned huvudet mot spåret och verkligen lyssna? Kanske inte så dumt!

   Radera
 2. Jag var besviken på mikroskopen, man såg för dåligt och för lite... Annars var jag klart nyfiken på vad man kunde få se...
  Ja, hur gör man? Vet inte- är dålig på det själv och mår dåligt om det händer. Leka gås kankse, lära sig bli en gås..ännu bättre?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försöka att låta allt bara rinna av en. Ja, jag har verkligen försökt, men varför inte försöka litet till?

   Radera
 3. Jag tror att de enda som kan låta bli att ta åt sig av taskiga kommentarer är de som själva strör såna runt sig...

  Det är lätt att kommentera andras tillkortakommande och sen vara helt hemmablind och inte se sina egna fel och brister. Det enda som är säkert är att ingen är perfekt, men att de allra flesta gör sitt bästa.

  Jag försöker med metoden att bara hålla med om det elaka som den andra personen säger eller skriver, för det blir mindre "roligt" om man inte får mothugg. Sen får jag plåstra om mig själv när jag kommer hem och ingen ser mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar det där omplåstrandet? Känner du dig inte ensammast i världen då?

   Radera
 4. Jag fick ett mikroskop i julklapp. Inte direkt det som stod högst upp på önskelistan kan jag meddela. Ett annat år fick jag ett marsvin, vilket inte heller var något jag ville ha. Tur för Sussie - marsvinet - att min pappa tyckte hon var gullig.

  Och om vi ska snacka off topic så gav jag min mellanunge ett mikroskop samma jul som vi upptäckte att ungen hade hela huvudet fullt av löss. Då hade vi iallafall kul preparat...

  Taskiga kommentarer då, de där som bränner sig fast och aldrig går att skrubba av sig. Numera är jag bra på att markera, säger ifrån för jag tror att de som slänger sådana omkring sig inte slutar för att de tigs ihjäl. (Dåligt tips, jag vet.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt med mikroskop vid vissa tillfällen alltså! :-)

   Markera, kan nog kanske vara ett bättre sätt. Jag gillar inte att känna mig överkörd!

   Radera
 5. Nej, jag har inget bra tips. För jag har lite samma problem.

  Inte för att jag är högt rankad. Inom bridgen eller någon annanstans.

  Men jag tar också lätt till mig 'taskiga' grejer.

  Jag är inte säker på om jag tycker att man ska lyssna noga, men absolut att man hela tiden ska fundera på varför någon säger det den säger. Och om det bara är avundsjuka eller illvilja så ska man le och säga: Tack för dina goda råd.

  Kill them with kindness. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt för den där le-biten!

   Radera
 6. Usch ja...jag har tagit åt mig av allt sånt hela livet. Men jag är bättre nu. Vet faktiskt inte varför...Jag känner nog mer att de som snackar sånt där elakt - det är de som inte mår bra. Det enda som gäller tror jag är att inte lyssna på det örat. Som Tess skrev, får de inget mothugg tycker de inte att det är roligt längre...eller så. Kram till dig!

  SvaraRadera
 7. Den typen av folk som inte kan hålla sig från taskiga kommentarer får man försöka distansera sig ifrån! Jag gissar att de som säger dumheterna antingen är avundsjuka på framgången, eller rent generellt inkompetenta i sociala sammanhang, och troligtvis en kombination av de båda.

  Jag tror att saker som dessa personer säger i största allmänhet inte är särskilt konstruktiva, och alltså inte förtjänas att ta åt sig av eller lyssna på. Så bestäm dig för att bara bry dig om vad vettiga och bra människor säger istället. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Linnea, jag ska försöka att distansera mig mer. Verkligen!

   Radera
  2. Do it!! Jag tycker du är snygg, och så vitt jag vet är du grym på kortspel också. Hojta gärna till om du och bridgen gets back together och du vill köra någon tävling med någon som är bättre på att ge positiv feedback (men kanske inte någon klippa på kortspel själv...)

   Radera
  3. Och nu trillar poletten ned! Jaaa, jag spelar hemskt gärna med dig någon dag! Det skulle vara toppenroligt! MEN. Jag kan inte en endaste konvention, inte på det sätt som alla andra spelar dem i alla fall! Förresten var klöver till kung genialiskt spelat senast vi möttes! Jag såg inte faran, förrän spelet var över! :-)

   Radera
 8. Jag lusläser allt här, för jag har inget tips. Men jag är på din sida, i alla väder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid skönt att du är på min sida!

   Radera
 9. *håller med Linnea*

  SvaraRadera
 10. Svårt det där... Allt har ju en orsak, så är man dum måste det bero på nåt. Jag försöker tänka att det är synd om den som är dum.
  Den som sa det den var det! Typ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är den som mobbar som mår dålig! Jag vet, men är inte så säker på att det alltid är sant!

   Radera