torsdag 9 januari 2014

Finnar

Junior är tolv, going on tretton. Nya problem uppstår (ja, been there, done that men ändå) som ska lösas. Vi raidar Apoteket! Ber om hjälp att välja preparat för ungdoms-acne. "Du kan väl kolla litet själv först?" Ja, för om jag ber om assistans av yrkeskunskap på Apoteket vill jag naturligtvis inte ha det?

Vi  väljer slutligen en tvätt och ett uttorkande täckstift. Jag tar även en annan punktinsatskräm. -Det där blir tårta på tårta, säger expediten. Ja, fast han kanske inte behöver sova med täckstift, säger jag.

Idag har jag en finne vid ögat. Tror ni att hon gjorde en egen sorts "Snigel på ögat"-grej eller använde någon vanlig voodoo, en sort som de använder på kunder som stör?


12 kommentarer:

 1. Något som jag har lärt mig - the hard way - är att man inte kan få bort finnar genom att torka ut huden. Smörj istället.

  Och att det kan vara värt att se om finnarna hänger ihop med något man äter.

  Fast om det är riktig tonårsacne är det väl egentligen bara att se till att hålla rent, inte klämma och ha tålamod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du kanske vill ta anställning där på Apoteket? De verkar behöva hjälp! ;-)

   Radera
 2. For sure, helt klart voodoo!

  Jag har rosacea eller något liknande (är inte diagnostiserad av läkare), och får utbrott av småfinnar i hela fejset ibland.
  Jag fick tips om att smörja ansiktet med mandelolja, vilket ju lät helt bisarrt med tanke på finnarna, men det funkade faktiskt väldigt bra, mandeloljan ska verka lugnande på huden.
  Jag har också sett tips om att tvätta ansiktet med mandelolja om man har acne.

  Den jag använde kommer från Weleda: http://www.weleda.se/hudvard/ansiktsvard/almond-facial-care/almond-soothing-facial-oil/, men mandelolja finns även på Apoteket (mycket billigare).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mandelolja. Passar med Kates tips här ovan. Men. For the record. Han har en (1) finne på näsan. Jag ska köpa i alla fall!

   Radera
 3. Ah, jag läser också listoplistos råd här uppe, finnig som jag är till och från.

  Annars hade jag tänkt säga tandkräm - gammalt beprövat tips från Dalom :)
  (på natten alltså, inte dagen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tandkräm är verkligen ett gammalt tips. Tror inte att det verkligen fungerar. Eller?

   Radera
 4. Ha ha, annars tycker jag alltid att de anfaller på apoteken sedan avregleringen, i alla fall på de nya apoteken. Klart att finnen var hämnd för störande element i tillvaron.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens apotekare är mycket hämndlystna!

   Radera
 5. Ur led är servicetiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så jäkla sopigt! Då kan man ju lika bra handla på nätet, liksom!

   Radera
 6. Överraskad, jag kan knappt gå förbi ett apotek så suger de tag i mig vilket kan vara lite jobbigt ibland, man vill ju kika lite i lugn och ro vissa gånger. Måste haft en motsatsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur? Man är inne och hämtar medicin och då tycker de att man kanske behöver litet nagellack? Jag tyckte det var konstigt att de inte ville att jag skulle handla.

   Radera