lördag 11 oktober 2014

Ur led är tidenEn tillsägelse fick de i alla fall av mig. En skarp.

Och så byggjobbarna som tror att det är midsommar. Inte alla som har koll.

2 kommentarer:

 1. Bra gjort! Som rättrådig medborgare måste en göra sin plikt. Kommande helg får du rycka ut igen, då det är dags för lilla fettisdagen, en tilldragelse som Ica firar med att bjuda på nästa års semlor.

  En kort betraktelse i ämnet som jag gjorde för några år sen:

  "Sen många år utkommer som bekant kvälltidningarna redan på morgonen, som ett uttryck för tidsand(täpp)an, liksom julskyltning i september och semlor i oktober. Den här tidigareläggning pågår oavbrutet. Ungefär 2030 beräknas exempelvis semmelpremiären åter ske på fettisdagen.

  Liknande är det med kvällstidningarna. Enligt en regressionsanalys med extrapolation kommer Expressen och Aftonbladet redan om tio–tolv år åter att komma ut på sent på eftermiddagen, fast dagen före utgivningsdagen, det vill säga som ”kvällsaftontidningar” (med samma ordbildningsmönster som för ”julafton”).

  Någon omvälvande förändring är det dock inte frågan om. Visserligen lär nyheterna med stor sannolikhet inte besannas dagen efter, men vad gör väl det? Sanningen, inget annat än sanningen är ändå inget ledord i sann pseudojournalistik. Viktigast av allt är, och kommer alltid att vara, att vara först i jakten att dämpa läsarnas omättliga sug efter sensationella, ovidkommande händelser som möjligen har hänt eller i vart fall skulle ha kunnat hända om de inte trots allt har råkat hända."

  SvaraRadera