fredag 21 november 2014

21. Fem saker jag blir irriterad på i vardagen

Saker som händer på Internet. Eller mer specifikt Facebook. Förstå mig rätt, jag gillar facebook. Verkligen gillar. Men seriöst. Folk är ju helt pundiga.

Toppar listan gör puckona som delar "artiklar med nyheter" från Fria Tider, Nya Tider och allt vad konstigt som finns. När man sedan kollar litet grand vilken kompis de har delat länken från är det i sjuttiofem procent av fallen en hund på bilden och den har gått i "Livets hårda skola!" Alltså, det var tydligen jävligt dåliga lärare där för man har missat basic matte, svenska och samhällskunskap. Och fått för få kramar och pussar.

Annat som händer är att bekanta aldrig lägger ut en status annat än om de har fått en förkylning eller vill vinna någon fin gardin genom att dela en status (att vinnaren drogs förra året spelar sällan roll).

Nu vanligt. De som inte är nöjda med valutgången och delar artiklar som att stackars oss, nu har vi inte Borg längre, hur ska det gååååååå?

Eller de som lägger ut statusar som endast någon, några ska förstå och andra ska känna sig ovetande och om man (= någon annan än jag för skulle aldrig fråga om de vill köra halvkvädna visor) frågar så svarar de. "Tihi, ja nu blir ni väl nyfikna?" Nä. Inte tillräckligt.

Kedjebreven. De som varnar dig för att svara om ett visst nummer ringer (DELA!) eller för den vita skåpbilen som har setts i Arvidsjaur i fredags (och så visar det sig att det var 2012 och det var turister på rundtur med guide).

Men annars är det inte mycket som kan rubba mitt goda humör.
14 kommentarer:

 1. Jag har en hund på bilden...

  SvaraRadera
 2. Å andra sidan en skräphög här? ;-) Och så delar du inte sån skit, eller har gått i livets hårda skola. Men visst är det väl dags med en riktig selfie där? KRAM!

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag håller med dig, jag blir också sjukt irriterad på dessa fb-grejer.

  SvaraRadera
 4. Eller de som pratar illa om varandra IRL och skriver käcka kommentarer till varandra på FB. Eller de som har ett dött förhållande sedan tio år tillbaka och kallar varandra för älsklingen på FB. Eller de som bara skriver om allt som var bättre förr. Jag kan göra en hur lång lista som helst. Jag borde inte vara på FB eftersom jag retar mig på så mycket...men så finns ju det där roliga där också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur? Allt roligt överväger.

   Radera
 5. Vad är fel på Fria Tider? Ni socialister bara skriker ur galla som källkritik, nazistsida o.s.v utan att visa ETT exempel på belägg på era påståenden. När verkligheten inte är som den värld ni lever i så försöker ni döda budbäraren, i detta fall fria tider.

  Så kom med exempel från Fria tiders nätsida vad som inte stämmer.

  Tyvärr Anonym eftersom inte OpenID verkar funka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du kunde tyvärr inte skriva ditt namn här i texten? Ja, då tror jag "tyvärr" att det är bättre att du hänger på Fria Tiders sida i stället. Kjellkritik, min rumpa!

   Radera
 6. Ok du skriver källkritik, då borde du först läsa vad källkritik handlar om. "Källkritik är en kritisk granskning av källmaterial, och en bedömning av trovärdigheten av påståenden som ges i en källa. Källkritik är en central vetenskaplig metod för att säkra att slutsatser som dras i en studie verkligen bygger på tillförlitliga basfakta." källa: wiki.

  Nu går du till Fria Tider och läser deras artiklar och ser ifall det har källmaterial för att säkra de slutsatser de skriver. Sedan går du till ja låt mig säga Aftonbladet och jämför de båda nättidningarnas källmaterial. Du kommer bli förvånad.

  Men åter till min första fråga: "Så kom med exempel från Fria tiders nätsida vad som inte stämmer."

  Jag väntar med spänning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag heter Anna Zack-Efraimsson. Jag bor i huset i inlägget ovan detta. Jag har en examen i ekonomi och samhällsvetenskap på högskolenivå och har undervisat i dessa ämnen på gymnasienivå: Man skulle kunna anta att jag därmed torde ha koll på definitionen av källkritik. Men det är ju ofta så här illa med oss galla-skrikande socialister.

   Du tror att om jag går och kollar litet på Fria Tider kommer jag att se att alla andra media luras medan detta underverk till sanningssägare kommer att öppna mina ögon. Ja, hoppet är ju det sista som överger människan.

   Vad heter du? Nu går du till ytterdörren eller plånbokens legitimation och kollar.

   Jag väntar med spänning!.

   Radera
  2. Hej Anna

   Jag heter Insaf Siebour och bori Boden, är 46år och har endast en SFi kurs att luta mig emot.

   Tycker det är anmärkningsvärt att du med en sådan utbildning har en sådan snäv bild på vilka som länkar artiklar från Fria tider.
   Och att du sedan inte kan svara på min fråga som en normal funtad person och istället kommer med det ena och det andra för att misskreditera mig och min fråga!

   Så ditt antagande är att fria tider inte skrier sanningen är för att du har läst det på en annaan sida?

   Ja du Anna, livets hårda väg är oftast bättre för medvetandet än att läsa sig till kundskap, med tanke på vad du skrev. citat: "När man sedan kollar litet grand vilken kompis de har delat länken från är det i sjuttiofem procent av fallen en hund på bilden och den har gått i "Livets hårda skola!" Alltså, det var tydligen jävligt dåliga lärare där för man har missat basic matte, svenska och samhällskunskap. Och fått för få kramar och pussar." slut citat

   Så åter till min fråga: "Så kom med exempel från Fria tiders nätsida vad som inte stämmer."

   Eller ska du bita i det sura äpplet och sluta komma med osanningar, kanske gå ut och lära dig "Livets hårda skola!" där i sundbyberg som du bor.

   Radera
  3. Hej! Jag är tämligen säker på att du missade att kolla där i plånboken ändå. Jag håller det inte för otroligt att du har fått för få kramar och pussar heller.

   Har du en hund på facebook och har gått i livets hårda skola, eller vad är det som gör dig så upprörd? Att jag inte tycker att Fria Tider är det bästa som har hänt Internet, utan rentav en av de sämre grejerna? Vi är rätt många som tycker så, det är bara att vänja sig. Du kan kanske starta en blogg och lista fem saker som gör dig irriterad i vardagen och sedan skriva in mig där?

   Radera
 7. Check! Du är nu en i högen som skriker galla över fria tider men kan inte komma med direkta bevis på dina/era påståenden.

  Du har ännu inte svarat på min fråga och kommer säkert skriva nervärderande saker om Fria tider iframtiden., men varje gång du gör det så kommer du känna skam för att du ger en felaktig bild till dina läsare. Vi är fler och fler som ser igenom era socialistiska värderingar som inte överenstämmer med verkligheten.

  jag tycker faktiskt lite synd om dina elever.

  Sanningen är jobbig för socialister.

  Lev väl i din förnekelse.

  m.v.h Insaf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Check!

   Du är nu en i högen som använder uttryck som "skriker galla" och tror att jag har någon skyldighet att svara på dina frågor. Jag är inte din lärare. Hoppas att du hittar någon här nedan. Jag har googlat litet grand åt dig "Insaf"!

   Telefonnumret till Lärcentum är 0921-627 52.
   Du kan också skicka e-post till larcentrum@boden.se

   Tag chansen att komplettera din SFI, din svenska är fullt godtagbar till vidareutbildning med gymnasiala studier för att sedan gå vidare till eftergymnasieala val.

   Lycka till i livet, du får gärna länka här till din blogg.

   Radera