onsdag 1 december 2010

Spader gillar olika

Verkligen. Har inget emot muslimer. Och ja. Människor får bära niqab. Om de tycker det är viktigt i sitt liv och väljer det själva. Och det gör man i Sverige.

Men jag håller med Malin Wollin. Jag lämnar INTE mitt lilla barn till en person som döljer sitt ansikte. Det är orimligt. Men om jag bodde i Älvdalen skulle jag ta mitt barn ur skolan. Flytta. Vilka tokiga politiker har folk valt in i kommunfullmäktige? Världen är galen.

8 kommentarer:

  1. Tillhör du också dem om vill ta bort diskrimineringslagstiftningen? För diskriminering är precis vad su utövar här. Man kan inte tala för folks rättigheter och sedan ta tillbaka alltihop i situationer som ger en minsta lilla obehag. Ditt barn kommer efter ett tag inte bryg sig ett dugg om niqaben, och kvinnan i fråga vill jobba med barn. Det är bara din attityd som skapar problemet här.

    SvaraRadera
  2. Anonym: Verkar det som om jag vill ta bort diskrimingeringslagen så är det fel. Min attityd är fortfarande glasklar. Vill du också dölja ditt ansikte är det ditt val, men jag vill inte att du passar mitt barn. Okej?

    SvaraRadera
  3. vaddå glasklar? Å ena sidan sägner du att man ska kunna bära niqab, å andsra sidan hyser du sån motvilja mot människor som gör det att du vill hindra dem från att göra sina jobb och inte vill lämna dem ensamma med dina barn. Om något är glasklart här, är det att den första påståendet inte betyder ett dyft.

    SvaraRadera
  4. Det är så spännande med anonyma, man vet inte om man fortsätter prata med samma anonyma som förut eller om det är någon ny stjärna som försöker lägga ord i munnen på en. Jag sa aldrig att jag hyste motvilja mot en person som bär niqab. Var läste du det? Jag sa att jag vill att personer som ska passa mitt barn ska visa sitt ansikte. Precis som jag vill att den/de som diskuterar här hos mig kan visa vem den/de är.

    SvaraRadera
  5. Spader! Jag är ju också "Anonym" men undertecknar alltid, eftersom jag inte har egen blogg. Och du, jag tycker Malin W är en kanontjej, tuff, orädd och med vettiga åsikter... som hon står för! Sen bor vi ju i samma stad *s*.
    Tänkte när jag såg ett inslag på TV igår, en kvinna på dagis/förskola som var klädd i niqab, en person som barnen såg som ett "svart skynke". Hur uppfattar dem det? Jag vet inte, men jag håller med, hade jag haft barn i den åldern hade jag inte heller velat lämna dem till nån vars ansikte är dolt. Sen.. bara så du och alla andra vet, jag är långt ifrån rasist, det handlar ju liksom inte om det.
    Var rädd om dig Spader och håll på dig och dina åsikter!
    /Småländskan

    SvaraRadera
  6. Jag gillar också Malin, även om jag långt ifrån alltid håller med henne. Det behöver man inte heller, men man kan diskutera sakligt. Och skriver man under med signatur är det helt okej. När jag sedan läste i DN så verkar DO:s utslag ofrånkomligt med tanke på lagen och vad som skulle beslutas om. Fortfarande tycker jag som jag tycker! KRAM!

    SvaraRadera
  7. Jag undrar vad som hände med "ta seden dit man kommer"?

    SvaraRadera
  8. Tess: Ja, så länge det inte är ett problem måste man inte följa andras seder men jag tycker kanske att det är ett problem med dolda ansikten på vissa platser/positioner. Kram!

    SvaraRadera