måndag 19 november 2007

Försvunnen Madame?

Idag hade Spader Madame ett läkarbesök av den viktigare ordningen, ett sånt som man blir kallad till den större orten för, men som inte behandlar någon sjukdom av allvarligare art. Hon hade haft kallelsen i sin almanacka ett bra tag, haft helt klart för sig att det var just den här dagen, ordnat så att vikarien tog även Madames grupper i undervisningen, kollegan tog mentorstiden och en annan kollega dagens sista grupp. Sedan hade hon informerat sin chef om tingens ordning och meddelat att hon skulle arbeta på fredag i stället...

Något måste ha gått väldigt snett! Inte nog med att Madame själv trasslade till det för sig och glömde almanackan på jobbet så att Gun, världen bästa servitris och skolcaféföreståndare fick leta fram den tidigt på måndagsmorgonen, så att Madame kunde gå till rätt ställe vid rätt tid.

Chefen, ena kollegan och vikarien tappade gemensamt och samtidigt bort Spader Madames information och startade någon form av skallgång. De trodde tydligen att något allvarligt och illa hade hänt! Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag ska skratta eller gråta, men det känns skönt att man blir saknad om man inte dyker upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar