torsdag 27 mars 2008

Hål i huvudet och i öronen…

Min man Henrik brukade sjunga för barnen i bilen på morgonen: "Hål i huve´t, han har hål i huve´t…" En sådan där sång som bara går runt, runt och aldrig tar slut. Ungarna satt och skrattade så att de kiknade. Ett bra sätt att få igång dem på, alltså! Det händer att vi sjunger sången ibland, så där så att inte Junior ska glömma bort hur den går…

Att ta Junior med sig in i ett köpcentrum är förenat med viss fara för förståndet. Men vi har tur och har överlevt dagens runda bägge två. Junior har nästan tjatat hål i sin moders huvud när det gäller en önskan om att få ta hål i örat, som kusinen har. Själv tycker jag att det är vansinne, men Mamma kom på att det måste finnas örhängen som inte kräver hål och visst! I en liten affär fanns det flera par. Att sedan Junior faktiskt också behövde rullskridskor, skydd, Pokémon-kort, samt TV-spel fick man faktiskt lov att förstå.

Nu har Junior halkat, eller rullat runt, med sina nya rull-grillor, på gatan utanför Mammas hus. Ja, det är klart att vi skyddade honom från hål i huvudet med en hjälm!

5 kommentarer:

  1. Hm....Visst, det klart man använder hjälm, det gör jag också regelbundet...så där vartannat år....och visst finns det ett fantastiskt behov av fantastiskt många saker....herrejösses....Min nioåring har ett stående behov av klackskor!

    SvaraRadera
  2. hål i huvud är ju aldrig bra...bra att ni skyddar hans:)

    SvaraRadera
  3. Hilda: Du måste använda hjälm, ditt huvud är viktigt! Nioåringen har förstått en annan livets viktigaste saker...klackskor...så där så att det hörs när man kommer....

    Mickan: Visst har du hjälm när du rider?! Inga hål i huvudet!

    SvaraRadera
  4. Misstänker att jag var ett litet tjatmonster själv när jag var liten...

    SvaraRadera
  5. Tjatmonster, så barnsligt;-))! Ungar ska tjata, morsor ska försöka hålla tillbaka. Det är det som är livet...När man sedan får barn själv så får man tillbaka...och ens egna föräldrar står där och fnissar åt en och viskar "what goes around..."

    SvaraRadera