måndag 29 september 2008

Skolfoto

Det är tider för skolfotografering. På jobbet ska det fotas i veckan och Spader är inte överförtjust... (Fullaste plugget i tjejen -på bild alltså!)

Junior ska fotograferas i dag. Det innebär vissa förberedelser när man är sju år och i det närmaste galen. När jag skulle stoppa om honom vid läggdags i går var håret sjöblött. -"Det ska vara blött om man ska ha i gelé!" När modern undrar varför det ska vara blött just kvällen innan menade den unge mannen att det nog inte skulle ha hunnit torka till morgonen.

Om läsaren tror att det finns förhandlingsutrymme i den här situationen har läsaren blandat ihop sjuåringen i Huset vid Älven med andra, normala, sjuåringar! Juniors frisyr på skolfotot kommer att kunna karaktäriseras som "intressant"! Blå tuppkam!! Klädvalet är också "intressant"... En svart blus med guldbroderier som gör att man ser ut som en riddare... Håhåjaja... Det gäller att välja sina strider som mamma till denne gosse.

Dressed for Success

3 kommentarer:

  1. Känner väl till det dära med förhandlings utrymme och 7 åringar :-) Det ger en god lektion i retorik och argumentations teknik. I min familj förhandlar vi inte om frisyrer och kläder...nej här gäller det kalsonger. Och mamma kan ju inte veta vad hon talar om eftersom hon inte har kalsonger utan trosor och vips var den saken avklarad :-)

    SvaraRadera
  2. Härligt att vara nedröstad eftersom man bär trosor! En eloge till den unge förhandlaren...

    SvaraRadera
  3. Ha ha ha Jag tycker det låter som en fullständigt normal sjuåring :) Han är ju för härlig.

    SvaraRadera