onsdag 28 januari 2009

Upp och nicka…

…sockerdricka, brukade grabbarnas farsa säga ofta.

Junior har verkligen fått besvärliga gener när det gäller konsten att stanna uppe länge på kvällarna. Henrik, och för all del Spader också, kunde slå de bästa när det gällde kortspel sent eller så. “Hur länge ska vi spela”, kunde gästerna fråga. -”Vi slutar när ni inte orkar längre“, svarade Henrik då (och vi som nästan jämt var småbarnsföräldrar)! Han tyckte nämligen inte att det var juste att vilja sluta när motståndarna låg under, vilket de oftast gjorde… Henrik, han kunde spela kort han!

I Lägenheten vid Havet, där Spader för närvarande befinner sig, är det Junior som somnar sist. Eller, det är Spader som verkligen somnar sist, men hon får tålmodigt vänta på Junior, medan Äldste sonen och Mamma somnar direkt.

När vi ska upp däremot, då ligger Junior i sängen som en död sill! Det måste lirkas och killas, lockas och pockas… Visst - ibland får Spader ta till hot också, som -“Om du inte kliver upp nu blir det till att lägga sig klockan åtta i kväll!” Nu snackar vi hot som biter…

3 kommentarer:

  1. Det är det som är konsten som förälder, att hitta argumenten som tar....:-)

    SvaraRadera
  2. Hej spader, tänker på dig! Inte alls avundsjuk, men nöjd med att du tränar på bra! Sköt om dig och familjen. Kraaaam hurts

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!! Det låter som ni har det riktigt riktigt bra men jag måste erkänna att jag längtar efter dig! Särskilt sista timmen på måndagar... ;) Hi hi!!
    Kramar

    SvaraRadera