tisdag 2 november 2010

Nu är det ju så att Spader är litet blond -under...

... men ändå?

Hänger ni med?

Ringer kylskåpföretaget. För 28:e gången eller så. Det gjordes ju en mätning. Som Spader skulle få svar på. Första veckan i september. Det är ett tag sedan. Så Spader ringer.

Ja, nu togs den ju ut för tidigt så medelvärdet stämmer inte! Que? Spader har inte tagit ut någon mätare för tidigt. Snarare något/några dygn för sent, men då skulle mätningen ändå vara över. Men ändå. Överst och underst i Spaders kylskåp ligger temperaturen på mellan sex och åtta plusgrader. Då är temperaturen inställd på +2. Mätningen i mitten av skåpet, där det enligt grabben som Spader pratade med är kallast, visade att temperaturen låg mellan tre och fem. Det ska aldrig vara mer än FYRA plus, säger han sedan. Ja, men då låter väl det inte så bra, försöker Spader. -"Det ligger inom gränsvärdena", svarar killen. Ja, men vi har ju kylen inställd på det absolut lägsta. -"Ja, annars fryser det ju?" Ja, men om vi har plus sex-åtta överallt annars i kylen så fryser det ju inte precis. Försöker Spader. -"Tre till fem ligger inom gränsvärdena. Har du lagt termometern i ett glas vatten?" Nej, det går inte med den nya, med den gamla, som ni tappade i golvet så den gick sönder, hade det gått. -"Lägg termometern i smöret och mät!"

Ja, men nu fattar inte jag. Ni har ju mätt. Tre till fem säger du och det ska inte vara varmare än fyra. Då har ni mätt på det kallaste stället, utan att ha mätaren i smöret. Och det är inte på sommaren!

-"Det ligger inom gränsvärdena", svarar killen.

UPDATE: Ni undrar över företaget? BOSCH/Siemens. Kanske inom grändsvärdena - men på gränsen om ni frågar mig!

8 kommentarer:

  1. Ja, man blir ju litet sur. Och så börjar man ju undra exakt hur blont det är där på andra sidan luren? Jaja, nu får Esset ta hand om det där...

    SvaraRadera
  2. Jag skrattar trött. Ibland känns det som om man pratar med en vägg, eller nåt. Låter som det här.

    SvaraRadera
  3. Gränsvärden hit och gränsvärden dit. Det är det man upplever som är det viktiga

    SvaraRadera
  4. Nilla: Esset får prova nu. Hej och hå!
    Shamrock: Snart ska reklamationsavdelningen få uppleva Esset. Det blir litet annorlunda än att prata med mig.

    SvaraRadera
  5. Nilla: Esset får prova nu. Hej och hå!
    Shamrock: Snart ska reklamationsavdelningen få uppleva Esset. Det blir litet annorlunda än att prata med mig.

    SvaraRadera
  6. Men så trött man blir.... Bra att du talar om vad det är för jäkla nötföretag i alla fall så man slipper handla därifrån!
    Jag vet att det är slitsamt men stå på er! Jag håller ilsket tummarna här :)

    SvaraRadera
  7. Fru Choklad: Man blir ju jävligt trött! Är de knäppa eller?

    SvaraRadera