lördag 2 november 2013

Om Sverige och morötter

Endast Sverige svenska morötter har.

Nu är det travet. Under travet på TV får man inte prata. Säger Esset. Så jag står vid diskbänken och skalar morötter. Jag har nämligen bestämt mig för att jobba med kylskåpet, inte mot. Och i kylskåpet befann sig tidigare fem (5) kilo morötter i olika former och storlekar, från små söta, sköljda och ätfärdiga till stora bestar i tvåkilosförpackning. Vem som köpt alla dessa morötter? Gissar på yours truly.

En del ska stekas till köttet redan ikväll, några ska rivas till middagen i morgon, några ska få bli kompis med falukorv i stroganoff. Och några ska bli till morotsjuice.

En kompis till mig från förr brukade hinka i sig sådan juice för att bli brun. Mest morotsfärgad blev hon, men också litet brun. Nu tänker ni att det inte behövs eftersom jag nyss har kommit hem från Turkiet, men då säger jag att det är därför jag behöver bli brun. Annars kan ju folk undra. Om jag har varit i Jokkmokk eller så. Det har jag inte.

Fanns det inte några morötter i Turkiet då?

Jo, men visst. Nu råkade jag mest äta dem så kallad Turkish style, i form av kaka.

Det är också en anledning till den där grejen med juice. Visst blir man både brun och slank av morotsjuice?

Svara ja i kommentarsfältet nedan.

6 kommentarer:

  1. Finns inget som är så förgängligt som solbränna, inte värt att lägga tid på. Hoppas att Turkiet bjöd på värme.

    SvaraRadera
  2. Svarar ja.

    Morötter är gott. Också.

    SvaraRadera
  3. Ja!
    Morötter skall hädanefter alltid vara din melodi. Eller?
    /Lillemor

    SvaraRadera
  4. Ni är så himla bra team players! Love you.

    SvaraRadera