måndag 10 november 2008

Spader -kan inte hålla sig längre!

När ungarna och deras mamma åker bil rockas det oftast loss. Med Rock Anthems östes det friskt på i alla 35 milen...

Så kommer den -låten som klart borde ha hamnat här på bloggen för massor av veckor sedan. Gruppen i fråga gästade faktiskt lilla byn på 80-talet. Då, när Esset bodde här i byn och Spader fortfarande hemma hos mamma och pappa i huvudstaden. Vem av oss som var på konserten? Ja, inte var det Esset!

När låten körde igång så garvade jag och äldste sonen rått åt Essets bedrövliga musiksmak -inte troligt att han kommer att gilla den här. Sedan skrattade vi ännu mer när vi kom på att ungarnas pappas musiksmak var precis lika bedrövlig. Sven -Ingvars och Lasse-Stefans...

Men här kommer den - fingrarna på knappen -beredd med ljudnivån!


The Ace of Spades - Motörhead

Om låten är bra? Näää, men det är Esset!

10 kommentarer:

  1. harklar mig......om låten är bra?? Svar JAAA!!! Var Smina på konserten på 80-talet? Svar NEJ allt pga för ringa ålder. Vad fick Smina göra? Jo åka runt i föräldrarnas Volvo 245a och se när byn skulle rivas, ryktet sa så bland dom vuxna att så skulle ske med dessa rockande män närvarande i Kommunen. Avskräckte detta Smina i från att rocka och dricka öl några år senare? Svar nej. Kan ha varit det som sådde det lilla fröet för allt head bangande och broskbildning i nacken typ 25 år senare :-)
    Har Smina dålig muskiksmak? Aldrig i livet ;-)

    Booooommmbbeeerrr !!!!!

    SvaraRadera
  2. Tyckte att du höll din kommentar inne länge! ;-)) KRAM!!

    SvaraRadera
  3. Farliga herrar det här. En eloge till Sminas föräldrar, som stod upp för etik och moral. Om jag inte minns alldeles fel, försökte den otäcka orkestern förleda Västerdalarnas befolkning genom att glatt posera intill en av Västerdalsbanans rälsbussar. Usch! Långhåriga och dekadenta orkestrar borde avhysas vid kommun-, eller ännu bättre, länsgränsen.

    Jag har faktiskt hört talas om, att en 15-åring från Utsjö och en 16-åring från Grimsåker gjorde en särskild banderoll för att hylla den hemska orkestern - en banderoll som även förevisades på scenen under spelningen. Nämnda ungdomar ska, efter spelningen, till och med ha inhämtat autografer från det onämnbara bandet. Hualigen!

    Nej, vi vill inte ha något drägg på Orrskogen. Det är mycket bättre nuförtiden när Dasbôndsvicku regerar!

    En som var med när otäckingarna spelade (i rent studiesyfte, förstås)

    PS. The Hammer är inte dum den heller. DS.

    SvaraRadera
  4. Tja vad ska jag säga. Förr i tiden var Fru Choklad ihop med en kille som jobbade på Sveriges största bokningsbolag vilket fick den trevliga bieffekten att Choklad sprang på väldigt mycket konserter (gratis) som Choklad annars aldrig skulle ha gått på, SÅ jag har faktiskt sett dessa herrar live. Smart av mig så hade jag öronproppar och jag blev lite lätt chockad då jag gäspade (och ljudet därmed tog en annan väg in i örat så att säga) och höll på att tappa huvudet av den överjävligt höga volymen!

    SvaraRadera
  5. Motörhead på Göta Lejon i Stockholm var en helt underbar ljudupplevelse. Vad jag kunde se drog de på med samma ljudanläggning i denna gamla biograf, som de samma år använde utomhus på Hultsfredsfestivalen. En och annan decibel blev det, men bra var det (som vanligt).

    För övrigt är det väl att beteckna som ynkedom att ha sett Motörhead endast en gång. Själv har jag varit med när Motörheadz orkester bjudit upp till dans på såväl folkets park Orrskogen, som Göta Lejon, Cirkus, Annexet, Hultfredsfestivalen, Hällåsen i Söderhamn och Kupolen. Då har jag ändå missat alltför många spelnnigar. Min gode vän vinschkonstruktören i Östra Utsjö torde bräda mig med åtminstone ett par danstillställningar ytterligare i Motörheadz goda sällskap. Han var emellertid inte med i Söderhamn.

    När Motörheadz bjöd upp till dans på Orrskogen, var det kanske - i själva verket - startskottet för den "svenska" dansbandsveckan!?

    SvaraRadera
  6. För alla intresserade (som i just detta fall borde vara just alla) finns ett koppel intressanta upptagningar med Motörhead att tillgå på Youtube. http://www.youtube.com/watch?v=b97LFe7Xphk är en favorit. Spana in den!

    SvaraRadera
  7. Det börjar ta sig, vad gäller musiken här på bloggen. Efter den tidigare orgien i diverse ABBA-alster, har nu äntligen lite "riktig musik" publicerats. Måhända kommer AC/DC:s nya, eminenta och sedan länge eftertraktade album Black Ice att uppmärksammas härnäst!?

    SvaraRadera
  8. Ja nu jävlar händer det saker här på bloggen ;-) Spader må hända kritisera Lemmy och gossarna men kolla in vad det engagerar människor:-)

    Även den gode Vinch konstruktören är med på ett hörn och skrattar gott åt sägnen Lemmy och Ford Granadan glidandes runt byn. Lemmy sägs också ha bitit i ett äpple och sen lagt tillbaka det i fruktdisken på Hemköp. Och Spader det här var 1985 så du måste ju förstå att det här är äkta ROCK`'N ROLL !!!!!!

    SvaraRadera
  9. Vinsch konstruktören och Smina misstänker att den anonyme skribenten är han som har blivit fotograferad både med Roland "Rollar" Cedermark och Fast Eddie Clarke. Om så är fallet vill vi uppmuntra honom till att starta en egen rock n roll blogg med gammla bilder och anekdoter. Det tycker vi skulle vara skoj. Så om vi nu har lyckats lista ut vem du är så kliv ut ur forskargarderoben,släng kartboken för en stund och blogga friskt.

    SvaraRadera
  10. Håller med Smina om att den underbart anonyme forskaren borde ha en alldeles egen blogg! Spader smiter dit och läser -promise!

    Fru Choklad: Är det inte underbart och underligt, allt man gör för, och med, män!

    Spader undrar för övrigt om det här kan kallas för en tittarstorm eller kanske en storm i lilla byns vattenglas!;-))

    SvaraRadera